Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C

Két keréken érkezik Kölnbe az MVM - Veszprém rajongója

2016. május 8. 19:29 // Forrás: Képek: Lőrincz Balázs Boldizsár
Lőrincz Balázs Boldizsár az MVM – Veszprém kézilabda csapatának lelkes rajongója, a szurkoló tábor híres „O” szektorának tagja. Lehetőleg minden hazai és idegenbeli meccsen részt vesz, a Bajnokok Ligája négyesdöntőjével sem tesz kivételt, amelyet Kölnben rendeznek meg. A csavar a történetben az, hogy Boldizsár biciklivel veszi be Kölnt!

„Idén ismét megajándékozott bennünket a CSAPAT azzal, hogy felküzdötte magát Európa négy legjobbja közé. Lehetőséget adva ezzel arra, hogy végigtombolhassuk - vagy inkább kihordjunk lábon minimum három infarktust - idén is a Németországban, Kölnben rendezendő EHF Final4-t” – hirdeti az esemény Facebook oldala.

Az ötlet a tavalyi Final4-on jött. A civilben vállalkozóként tevékenykedő Boldizsár akkor fogadta meg, ha kedvenc csapata idén is kijut a döntőre, akkor biciklivel követi őket. Hétfőn tíz órakor kelt útra.

A távA táv

Az MVM mellett a kerékpározást is szeretné népszerűsíteni, és szándékában áll megmutatni az embereknek, hogy nem kell különleges erőnlét vagy állóképesség nagyobb túrák megtételéhez.

Boldizsár megjárta az El Camino-t is, ez volt az eddigi legnagyobb vállalása, egészen pontosan 1673,5 kilométert tekert Bordeaux-tól Portóig. Mint mondja, egyszerűen csak szereti ezt a mozgásformát, a napsütést, a rossz időt, még a dombokat is – ez kapcsolja ki, ettől töltődik fel.

Az 1400 km hosszú túrát 15-17 napra tervezi. Tisztában van vele, hogy a túra bizony húzós lesz, ugyanis szinte végig emelkedik az út – nem véletlen az oldal elnevezése sem! Sebaj, bírja a gyűrődést és minden nehézségért kárpótolni fogja, amikor majd látja elbukni az MVM ellenfeleit.

Őt magát is meglepte, hogy mennyi támogatást kapott az előkészületek során barátoktól, környezetétől, még a rivális Pick Szeged szurkolói is bíztatják. A kerekparkell.hu egy frankó bringával ajándékozta meg Boldizsárt, a Planet Bio természetes eredetű táplálékkiegészítőkkel halmozta el, a Julius K-9 is melléállt, az MVM Veszprém játkosa, Gulyás Péter pedig tisztelete jeléül a csapat minden tagjának aláírásával ellátott mezt adott át a szurkolónak.

Legfőbb szponzorként pedig saját cége, a ZeroGravity Manufacturer Kft. támogatta meg Boldizsárt. A vállalat függőszékek gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A függőszékek kitalálója egyébként Boldizsár volt. Nem az az üldögélős, unatkozós fajta.

Alakul :)Alakul :)

Boldizsár kempingezni fog útja során, mint mondja, alszik, ahol tud és eszik, amit talál. Úgy gondolja, az időjárás nagyban befolyásolni fogja a haladását, de tudja, mire vállalkozott.

"Nem gondoltam volna, hogy ekkora hírverés övezi majd a kezdeményezésemet. Ebben az egészben nem én vagyok a lényeg, hanem a csapat és a mozgás szeretete." - mondja.

Jövőre is szeretné teljesíteni a távot, de reméli, nem egyedül, és saját példájával esetleg másokat is sikerül túrára csábítania.

Szabó Virág
további cikkek
Soha nem volt jogosítványa, mégis rendszeresen vezetett Soha nem volt jogosítványa, mégis rendszeresen vezetett A veszprémi rendőrök egy hónap alatt kétszer vontak felelősségre egy 29 éves férfit. ma 15:05 A harctéri életmentést gyakorolták A harctéri életmentést gyakorolták A NATO tagállamok és partnerországaik közül harminchárom nemzet mintegy 1600 fővel vett részt a gördülékeny többnemzeti katona-egészségügyi feladatvégrehajtás, illetve az egészségügyi területen való interoperabilitás érdekében rendezett Vigorous Warrior gyakorlaton Bakonykútiban. ma 14:45 SVSE: egy hétvége, tizenhét érem SVSE SVSE: egy hétvége, tizenhét érem Sikeresen kezdte a májusi szereplést a Sportolj Velünk SE: az elmúlt hétvégén Győrben rendezett korosztályos területi liga első fordulójában tizenhét érmet gyűjtöttek a veszprémi fiatalok. A legeredményesebb versenyző Pandur Huba volt, aki triplázni tudott: 100 m síkfutásban, 300 m-en és 100 m gátfutásban is bajnoki címet szerzett. ma 14:40 A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - ismerteti felmérése alapján a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. ma 13:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.