Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
19°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
19°C

Az igazi hősök köztünk élnek

2015. szeptember 28. 12:33
Idén is keresi a mindennapok hőseit a Városi Nyilvánosságért Alapítvány. Az állandó rendőr, tűzoltó, egyészségügyi dolgozó és szociális munkás mellett idén egy „Láthatatlan Hőst“ is díjaznak.

A Városi Nyilvánosságért Alapítvány idén harmadik alkalommal szervezi meg a Mindennapok Hősei című rendezvényt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet azokra az emberekre, akik életük során munkájukkal, hivatásukkal, életpályájukkal és minden erejükkel a rászorulók segítésén dolgoznak.

Hősökkel nemcsak a történelemkönyvekben és filmekben találkozhatunk, hanem a mindennapok során is – mondta Némedi Lajos alpolgármester az esemény hétfői sajtótájékoztatóján. A kiegyensúlyozott élet egyik elengedhetetlen feltétele, hogy legyenek olyan mindennapi hősök, akik sokszor önfeláldozóan segítenek a hétköznapi problémák leküzdésében. Az alpolgármester szerint Veszprémben annyira erős a társadalmi és közösségi élet, hogy létezik egy civil szervezet, amely a segítséget nyújtó egyénekre kívánja a helyi emberek figyelmét felhívni.

Némedi LajosNémedi Lajos

Vermes Gábor, a Városi Nyilvánosságért Alapítvány elnöke hozzátette, hogy a tavalyi rendezvény nagy sikerrel zárult, több mint háromezren voksoltak a saját hőseikre.

Az elmúlt két év azt bizonyítja, hogy a városban élők tudják és értékelik a mindennapi hősök munkáját.

A szervezők egyik célja, hogy a Mindennapok Hősei rendezvény a jövőben országos méretűvé duzzadjon. Ennek első állomása, hogy idén veszprémiek mellett a tatabányaiak is kiválaszthatják majd a saját hőseiket.

Vermes GáborVermes Gábor

A rendezvény másik újítása, hogy az urnás szavazás mellett lehetőség lesz online is jelölteket állítani, amely az állandó rendőr, tűzoltó, egészségügyi dolgozó és szociális munkás mellett a „Láthatatlan Hős“ kategóriával egészül ki. Ebben a csoportban olyan veszprémi polgárok jelölését várják a szervezők, akik a hétköznapokban az előbb említett négy kategóriába nem tartoznak bele, de tetteikkel, munkájukkal, másokért tett önzetlen segítségnyűjtásukkal kiérdemelhetik az elismerést és megbecsülést.

A szavazás október 5-én indul, a város több pontján találkozhatunk majd a szavazóurnákkal, de a rendezvény weboldalán is leadhatjuk majd voksainkat. A jelöltek nevét október 25-ig várják a szervezők. A nyertesek november 21-én, a Hangvillában egy ünnepélyes díjátadón vehetik át a nyereményeiket. A rendezvény házigazdája az idei évben is Porga Gyula, Veszprém város polgármestere lesz, a fővédnök szerepét Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője tölti be, az esemény védnöki szerepét pedig Ovádi Péter önkormányzati képvielő vállalta magára.

Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben járt Magyar Péter Veszprémben járt Magyar Péter A Vén Európa és Szent Pál idézet is elhangzott Magyar Péter országjáró körútjának veszprémi állomásán május 1-jén délután a Kossuth utcán, amelyre néhány száz szimpatizáns és érdeklődő látogatott ki. Az „ellenzéki messiásként” is emlegetett Magyar a veszprémi jobboldali városvezetésről egy szót sem ejtett beszédében, ellenben börtönnel fenyegette meg a Fidesz-kormány tagjait, az oligarchákat, de még az újságírókat is. ma 11:55 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. tegnap 21:09 Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Haszkovó Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Az Építők kövénél emlékeztek meg azokra a munkásokra, akik a 20. század második felében több ütemben felépítették a Jutasi úti lakótelepet, vagy ahogyan a helyiek emlegetik, a Haszkovót. Az ünnepségen elhangzott: a ma élő fiatal generáció tagjainak is meg kell ismernie, hogy kik voltak azok, akik egykor otthonaiknak az alapjait lerakták. ma 16:07 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.