Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Befejeződött a belváros megújítása

2015. július 30. 11:18
Az Európai Unió támogatásnak köszönhetően 700 millió forintból újult meg a Hangvilla melletti park, a Zeneiskola homlokzata, valamint több belvárosi udvar, és a Vár Áruház szigetelése is. A projektzáró rendezvényt csütörtök délután tartották a Hangvillában.

„Mindig öröm egy közösség számára, ha megújulásról, vagy gyarapodásról számolhat be, hiszen mindennél fontosabb az, hogy ne csak a közösség megtartó erejét érezzük minden nap, hanem érezzük azt is, hogy a környezetünk gyarapodik, megújul ”- mondta köszöntőbeszédében dr. Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.

Az elmúlt évek fejlesztései Veszprémben szerinte azt mutatják, hogy a város egyike azon gyarapodó közösségeknek a Dunántúlon, mely nemcsak a földrajzi-gazdasági adottságai miatt teljesít jól, hanem azért is, mert a városvezetés és közösség olyan döntéseket hoz, melyek megújítják és erősítik a várost, mint közösséget, turisztikai célpontot és gazdasági egységet egyaránt.

Veszprém mai lakóinak öröksége a 18-19. században épült városrész, és a 20. század második felében létrehozott szocialista városközpont, amelynek megújítása nagy jelentőséggel bír. Ezen értékek megőrzése és további gyarapítása fontos feladat - mondta.

A hazai belpolitikában ugyan időről-időre fellángolnak viták az Európai Unióról, azonban mi itt Veszprémben az ország más városaihoz hasonlóan egyértelmű nyertesei vagyunk a tagságnak

- tette hozzá a beruházásokról az uniós biztos.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, hogy a veszprémi belváros rehabilitációjának első üteme 4,5 milliárd forintból, míg a most átadott második ütem mintegy 700 millió forintból valósult meg. A nemrég megújult tereket az Utcazene Fesztiválon már letesztelhette a közönség. Beszédében a közösségépítés fontosságát emelte ki, megköszönve a konzorciumi partnereknek és civil szervezeteknek az együttműködését.

Holcinger László a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatójának helyettese szerint a beruházásokkal sikerült egy olyan városképet kialakítani, mely egyaránt vonzó a turisták, a helyiek, valamint a befektetők számára.

Ferenczi Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője ismertette a projekt során megújult elemeket. Kiemelte, hogy a projektből újult meg a Jutasi úti nyugati oldalán lévő járda valamint támfal, a Hangvilla melletti park, a Fortuna-, a Sarolta- és a Gizella-udvar, valamint a Zeneiskola külső homlokzata. Továbbá felújították a Vár Áruház homlokzatát és szigetelését is.

Ge. Á.
Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.