Ez egy egyszerű és nagyon finom alap tészta, mondja, amelyet nagyon sokféleképpen lehet variálni, az elkészítés sokszínűségének csak a fantázia szab határt.
Összetevők:
- 50 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 35 dkg porcukor
- 5 db egész tojás
- reszelt citromhéj (elhagyható)
- vaníliás cukor (elhagyható)
- baracklekvár a töltelékhez
- étcsokoládé a díszítéshez
Eszközök:
- tál
- robotgép
- fakanál
- sütőpapír
- tepsi
- habzsák
- habverő
- gőzálló tál az étcsokoládé gőzöléséhez
- celofán
Egy nagy tálba belehelyezzük a félig olvasztott, krém állagú margarint. Nagyon fontos, hogy ne legyen túl kemény, de túl folyós se, mert nem tud levegőt megkötni az anyag. A margarinhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, porcukrot, vaníliás cukrot és robotgéppel habosítjuk.
Ezután a tojást egyesével beletesszük és robotgéppel elkeverjük. A következő tojást mindig akkor tegyük bele, ha az előzőt felvette a tészta. Ha egyszerre tesszük bele a tojásokat, a tészta kiikrásodik.
A lisztet is folyamatosan adagoljuk a masszához, fakanállal apránként, a lehető legkevesebb mozdulattal összeforgatjuk.
A tésztát habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra kinyomjuk. Figyeljünk, hogy a tésztagömbök egyformák legyenek, hogy amikor majd összeillesztjük, egységes süteményeket kapjunk.
200-210 fokos sütőben 8-12 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta világos aranybarna színű. Ezután baracklekvárral töltjük és összeillesztjük a feleket. A baracklekvárba a pikánsabb íz kedvéért tehetünk egy kis darált diót is.
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd celofánból tölcsért formálunk és beletesszük. A celofán legvégét lecsípjük. és már díszíthetjük is a süteményt.
A díszítés történhet körkörös mozdulatokkal, de húzhatunk egyenes vonalakat is. Legvégül ízlésesen tálaljuk.







