A fővárosban hamar híre ment egy különleges fagylaltozónak, ahol az egyik legfőbb alapanyag a levendula. Mára az ország több pontján elérhető a kínálatuk, a különleges ízvilág kedvelőinek örömére már Veszprémben is. Schönig Márton, a Fricska üzletvezetője Budapestről hozza a friss fagylaltot, így az eredeti minőség jut el a helyi gourmandokhoz is.
A Levendula gyümölcsös készítményei sorbet (szorbé) jellegűek, minőségi gyümölcsből - melynek tartalma hatvan százalék - és Szentkirályi ásványvízből készülnek és nem tartalmaznak mesterséges színezéket, tartósítószereket, ízfokozókat, térfogat növelőket. Az alapanyagok döntő többségét olaszországi és hazai kistermelőktől szerzik be.
Már a pulthoz közelítve is feltűnik valami szokatlan, minden ízhez külön lapátot használnak, mint kiderült azért, mert így elkerülhető, hogy a kanálmosóból víz kerüljön a fagylalthoz, rontva annak minőségét. Kár is lenne ezért az olasz kézműves csodáért, ha már ennyire alaposak a készítők.
A levendulás étcsoki országos kedvenc, nálunk is az fogy a legjobban, de sokan kérnek mentás málnát, vagy éppen pisztáciát, lényeg, hogy valami különleges legyen, nem a megszokott íz - állítja Schönig Márton. Szerencsére van miből válogatni, hiszen egyebek mellett kapható chilis csoki, különféle citromfagyi, epres gyömbér, de aki az erősebbet szereti, az kérhet tokaji aszús, vagy éppen chianti vörösboros fagyit érezhető mennyiségű alkohollal, de cukormentes hideg édesség is fellelhető.

