Az első fagylalt még hóból készült mintegy ötezer évvel ezelőtt, amihez tejet és gyümölcsöket kevertek az édes szájú kínaiak, ma már ennél kifinomultabb módszerek léteznek, az ízvilág pedig szinte kifogyhatatlan. A klasszikus ízek mellett akár mákvirágból, pezsgőből, vagy éppen kaporból is készülhet nyalánkság - legalábbis ez derült ki a napokban megrendezett Balaton fagylaltja 2014 megmérettetésen, ahol a fődíjat a balatonmáriafürdői Florida Fagylaltozó Balatoni randevú fantázianevű, pezsgős marcipán szamócával ízesítésű fagylaltja kapta meg.
Három különdíjat is kiosztottak a versenyen, ezek közül az egyiket a balatonfüredi Bagaméri Fagyizó Kapros-túrós pite fantázianevű fagylaltja, amit ma a veszprémiek is megkóstolhatnak a vásárcsarnok mellett, a Fagylalt napja alkalmából ráadásul mindössze 100 forintért gombóconként.
Ösztönösen jönnek az új ízek, ha megkóstolunk bármilyen ételt, egyből azon gondolkozunk, miként lehetne abból fagylaltot előállítani - árulta el érdeklődésünkre Márton Sándorné üzletvezető, hogy milyen úton születnek meg a különleges ízek, mint például a keljföl tejföl nevezetű.
Aki tehát szívesen elfogyasztana kedvezményes áron egy hűsítő finomságot, keresse fel a hozzá legközelebbi fagyizót. Az akcióban résztvevő üzletek listája itt olvasható.

