Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A hétvégén körbefutják a Balatont

2008. június 18. 13:01
Szombaton és vasárnap rendezik meg második alkalommal az UltraBalaton futóversenyt. A futók Tihanyból indulnak és a mintegy 212 km megtétele után a tihanyi Belső-tóhoz érkeznek vissza. Az UltraBalaton a leghosszabb nemzetközi futóverseny Közép-Európában, mely tavaly az ezüst fokozatú minősítést is kiérdemelte. Ez az egyetlen olyan megmérettetés, melyen amatőr és profi sportolók megállás nélkül kerülhetik körbe a magyar tengert.

A szervező Nemzetközi Ultrafutó Szövetség közleménye szerint idén részvétel tekintetében rekordot döntenek, a jelentkezők száma ugyanis a tavalyi évhez képest megháromszorozódott. A mai napig 77 hazai és 56 külföldi futó regisztrált a hétvégi versengésre. Idén is lehetőség van váltóban teljesíteni a 212 km-es távot, erre a versenyszámra 90 ötfős csapat jelentkezett.


Arhív felvétel

Az útvonal egyezik az eddig megszokottal, tihanyi rajttal Keszthelyen, Balatonmáriafürdőn, Balatonbogláron, Balatonföldváron keresztül jutnak Siófokra, majd, Balatonaligán, Fűzfőn, Almádin és Füreden át futnak vissza a Tihanyi-félszigetre. Ultrabalaton nevezettjei között számos hazai és nemzetközi ultrafutó szerepel, de a kísérő váltó és helyi rövidtávú futóversenyeken keresztül olyan futók számára is lehetővé válik a részvétel, akik nem képesek ilyen hosszú táv teljesítésére. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, ők az úgynevezett Mosolyfutáson néhányszáz méter megtételével versenyezhetnek.

A teljes távot az egyéni futók pihenők nélkül, egyhuzamban teljesítik. Ez a férfiak esetében 32, a nőknél 34 óra futást jelent.

Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.