Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Sürgősségi Centrum: összevonják az orvosi ügyeleteket Veszprémben / (60 milliós önkormányzati támogatásról döntött az egészségügyi és szociális bizottság)

2008. június 16. 17:31
Az egészségügyi ellátás olyan, mint az aranyóra. A beteg élete, sorsa sok esetben az első órában dől el, - mondta Dr. Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója az egészségügyi és szociális bizottság hétfői ülésén. A bizottság tagjai támogatták az egészségügyi centrum kialakítását. Többek közt arról is döntés született, hogy a több milliárdos projekt pályázati önrészének 10 százalékát, 60 millió forintot az önkormányzat állja. Az általános ügylet, a kórházi és sürgősségi ügyelet összevonásával nem csak költséghatékonnyá, hanem egyszerűbbé, szervezettebbé tehető az ellátás.
A jövőben egyetlen telefonszámot kell majd hívniuk azoknak, akik ügyeleti ellátásra szorulnak, ugyanis központi diszpécseri szolgálat tartozna az összevont ügyeleti rendszerhez, benne a mentőszolgálatnak - mondta a Vehírnek Dr. Strenner Zoltán, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke. Az összevonással felszabadul egy épület, így a rezsin is spórolni tudnak. Az időről nem is beszélve. A betegek számára egyszerűsödik a rendszer, nem kell majd rohangálniuk egyik ügyelettől a másikig, hiszen minden ilyen ellátást egy helyen kapnak. Erre a fajta centralizált ügyeletre több példa is van az országban. Az úgynevezett Sürgősségi Centrum létrehozásához uniós forrásban bízik a kórház. A támogatásról mind a most már nem fenntartó, hanem tulajdonos, megye, és Veszprém városa is biztosította Dr. Rácz Jenő főigazgatót. A pályázati önrész, valamint az előkészítési költség az önkormányzatnak 100 milliójába kerül, 50 százalékos támogatást ad az OEP, 10 százalékot pedig a környező települések, a kistérség ad össze. A fennmaradó összeget a Kórház Zrt.-nek kell kigazdálkodnia.


15 éve merült fel először a központi ügyeleti rendszer igénye, másfél évtized után végre valóra válhat, mondta Strenner Zoltán, majd hozzátette, hogy ez rendkívül fontos lépés az egészségügyi ellátás terén. A bizottság hétfői ülésén az is körvonalazódott, hogy hosszas egyeztetések után mára biztossá vált, 2009-ben megépülhet a veszprémi egészségház, mely a városban lévő különböző orvosi rendelőintézeteket koncentrálná egy épületbe. A terveket  a bizottságok  megtárgyalták  és támogatják.

Füssy Angéla
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.