Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Botrányos körülmények között harcolta ki a férfi kézilabda válogatott a VB-részvételt / Közben megtartották a nők pekingi csoportjainak sorsolását; megkaptuk Oroszországot, Németországot és Dél-Koreát

2008. június 16. 15:00 // Forrás: handballnet.hu
Mivel csak 27-25-re tudott a Skaliczki csapat győzni a bosnyákok ellen a világbajnoki selejtező első mérkőzésén Gyöngyösön, senki nem vehette biztosra, hogy az elszalasztott olimpia után a második legfontosabb világeseményen szurkolhatunk a magyaroknak. Szerencsére sokkal jobb játékot mutatott a nemzeti csapat idegenben, megmutatta melyik a jobb csapat, ez azonban nem ízlett a 7000 fős helyi publikumnak.

Végig vezetve, magabiztos játékkal jutott ki a jövő évi horvátországi világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott. A végig szó itt a 49. percet jelenti, akkor ugyanis az egyértelműen bosnyák szurkolók érzelemkitörései miatt a bíró a mérkőzés félbeszakításáról határozott. Tehette, ugyanis nem feltétlen kellékei a kézilabda sportnak az öngyújtó, a műanyag palackok, valamint teremsporttól lévén szó az esernyő sem. A magyarok jó játékát látván ugyanis a hazai "szurkolók" ilyen és egyéb kezük ügyébe kerülő tárgyakkal próbálták megörvendeztetni hazánk legjobbjait, ez azonban fordítva sült el, ugyanis Gál Gyula nem tudta mosolyogva fogadni, ahogyan egy pénzérme felsértette alsó szemhéját. Cserébe valószínűleg a bosnyák szövetség sem fogja fülig érő szájjal fogadni a büntetések listáját a EHF-től kapott levélben. Ami jár, az jár!

Ami a sport szempontjából fontos: a félbeszakítás pillanatában hat gólos félidei vezetés után 27-24-re vezettek Nagy Laciék, a rendbontás miatt pedig nem születhet olyan döntés, hogy ne merjük kijelenteni, Magyarország kijutott a horvátországi világbajnokságra!

Hétfő reggel Pekingben megtartották az olimpiai kézilabda tornák sorsolását, ami számunkra fontos volt, az a női válogatott leendő ellenfeleinek kiléte. Nem mondhatni, hogy ideális a sorsolás, ami pozitívum volt, azt már eddig is tudtuk, hogy elkerültük Franciaországot (velük voltunk egy kalapban), valamint az orosz-norvég kettősből az egyiket. Nos, megkaptuk a világbajnokot, így elkerültük az európabajnok Norvégiát, cserébe viszont játszanunk kell a VB harmadik németekkel, valamint az örökesélyes Dél-Koreával. Úgyhogy lehet kapaszkodni majd, a mai kézilabdában már a maradék két ellenfél, Svédország és Brazília válogatottja ellen sem lesz sétagalopp a küzdelem. Két naponta fogunk játszani, augusztus 9-én kezdünk Svédország ellen, majd következnek a brazilok, a németek, az oroszok, majd a dél-koreaiak. Újabb két napra rá, 19-én pedig már (reméljük!) a negyeddöntőben izgulhatunk Görbiczékért, remélhetőleg a másik csoport harmadik vagy negyedik helyezettje ellen.

A-csoport
Norvégia
Románia
Franciaország
Kína
Angola
Kazahsztán

B-csoport
Oroszország
Németország
Magyarország
Dél-Korea
Svédország
Brazília
Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.