Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

14 évesen az Eb-re!

2008. június 14. 23:35
Antalka Olívia egy mosolygós, de átlagosnak egyáltalán nem mondható 14 éves tinédzser, és Magyar Fitnessbajnok. Mostantól érte is izgulhat, és drukkolhat a lelkes sportközönség, ugyanis októberben egyike lesz annak a kilencfős magyar delegációnak, akik Rejkjavikban megmérettetik magukat a Fitness Európa-bajnoki döntőn.

- Miért éppen ezt a sportot választottad? 

-Hét évvel ezelőtt osztálytársaim meséltek először a Fitnessről, amitől kedvem támadt kipróbálni magam, így rövid időn belül a Rafael Alya vezette DSE ÚNIÓ-ban találtam magam, aki nemcsak edző, de elárulhatom, hogy egy kicsit az anyukánk is. 

-Ez mit jelent pontosan? Edző és anyuka… 

-Mivel Alya a profi orosz szertorna világából jött, nemcsak az akrobatikai elemeket tanított nekünk, hanem a lelki, szellemi felkészülést is. Úgy is mondhatnám, hogy a gyakorlatot fejben is meg kell nyerni, és ehhez minden segítséget megkapunk. Egyszer dobogóra kerülni, az egy dolog. Ahhoz, hogy folyamatosan megpróbáld a legjobbat kihozni magadból, akarat, elszántság, és szerénység is kell, de nem kell megijedni, ez heti 6-10 óra edzést jelent 3 alkalomra.

- Ki Antalka Olívia a nagy magánéletben? Mit csinál az edzésen kívül, amikor nem áll kézen, nem szaltózik, és nem spárgázik?  

- Hát természetesen kézen állok, szaltózom, és spárgázom… viccet félretéve öcsémmel, Gergővel játszok, üveget festek, gyöngyöt fűzök, és természetesen sok családi programunk van, nagyon szeretünk együtt lenni, még a versenyekre is mindig eljönnek… a suliban inkább a fiúk vesznek körül, szeretek velük focizni, játszani. Természetesen, ha elszemtelenednének, azért helyre teszem őket…  

-Ezek szerint inkább fiús lánynak számítasz? Mi volt a legnagyobb csíntevésed? 

- Fiús lány? Ha ez azt jelenti, hogy nem babázós, hanem autózós kisgyerek voltam, akkor igen, de nem hiszem, hogy fiús lennék, például a pókoktól, a kígyóktól kifejezetten iszonyodom. Zidane-nak drukkolok, és szeretem a Forma 1-et. A legnagyobb csíntevés? Megvan! Egyszer meg akartam lepni anyuékat, és felhívtam egy televíziós vetélkedőt. Sajnos nem sikerült bekerülni, de amikor a telefonszámla megjött, a meglepetés nem maradt el… 

-A suliról kérdezhetlek? 

-Persze! Semmi takargatni valóm nincs, apu néha viccelődik, hogy egyhangúak a jegyeim, (csupa ötös) az év végi bizonyítvány kitűnő lett így nincs okom szégyenkezni…

Jövőre Várpalotán fogok tovább tanulni, angol nyelv és informatika irányába, hogy azután „majd, ha nagy leszek” mi leszek, azt még nem nagyon tudom, de szeretnék gyerekekkel foglalkozni.

-Milyen eredményt vársz az EB-n?  

- Tekintve a tavalyi malajziai bajnokságot, ahol igen szép eredményeket értünk el, Magyarországnak nagyon jó esélyei vannak. Én szeretnék dobogós lenni, remélem sikerül…  

Drukkolunk neked kicsi lány, még akkor is, ha ma Magyarországon még nem tekintik sportnak a Fitness-t, nem kap állami támogatást, nem közvetítik a kereskedelmi csatornák, de mi tiszta szívből izgulunk értetek! Hajrá!

Kiss Erky Dávid

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.