Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták a Hornig-díjakat

2010. november 16. 4:01
Sokan végeznek szociális feladatokat, de ez nem nevezhető munkának, inkább szolgálat – mondta Némedi Lajos a Szociális Munka Napján.

A Szociális Munka Napját ünnepelték november 15-én Veszprémben, a városházán. – Magyarországon a társadalom egyharmada olyan személy, aki szociális ellátásra igényt tart. Veszprémben ennél jobb a helyzet, de nagy számban vannak olyan emberek, akiket támogatni kell. Sokan vállalják a szociális munkát, de ez nem nevezhető munkának, inkább szolgálat. Szerintem az első szociális munkás Jézus Krisztus volt, akit aztán sokan követtek a történelemben. A városi önkormányzat tisztelettel és szeretettel adózik mindenkinek, aki ilyen munkában részt vesz – mondta ünnepi köszöntőjében Némedi Lajos alpolgármester.


Némedi Lajos

Veszprém városa 2000-ben alapította a Hornig-díjat. Báró Hornig Károlyt 1888-ban nevezték ki veszprémi püspöknek. Neki köszönhetően épült meg három templomunk, és talán a legfontosabb, hogy gyermekmenhelyet alapított. Némedi Lajos elmondta, éppen ezért döntött jól a város, hogy róla nevezte el a díjat.

Dr. Strenner Zoltán, a Közjóléti Bizottság elnöke olvasta fel a Hornig-díj határozatát, a díjakat Porga Gyula polgármester adta át.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Hornig-díjat adományozott dr. Albert József részére. Dr. Albert József szociológus, magyar nyelv és irodalom szakos tanár, közművelődési előadó. Jelenleg a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Szociális Munka Tanszékének vezetője. Munkája során szoros kapcsolatot ápol a szociális intézményekkel, szívén viseli a város szociális ügyeit. Számos könyv, tanulmány és cikk szerzője, társszerzője.

      
dr. Albert József                                                   Gyimesi Károly 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Hornig-díjat adományozott Gyimesi Károly úrnak. Gyimesi Károly több évig a Bakony Műveknél dolgozott, majd 1976-ban rábízták a szociális ellátás vezetését. Szociálpolitikából írta szakdolgozatát. Az egykori Veszprémi Egyetem gondnoki osztályát vezette, valamint a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöki tisztjét is betöltötte.

Janni Anikó
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.