2020. november 26.
//
Virág névnap

Átadták a Hornig-díjakat

2010. november 16. 4:01
Sokan végeznek szociális feladatokat, de ez nem nevezhető munkának, inkább szolgálat – mondta Némedi Lajos a Szociális Munka Napján.

A Szociális Munka Napját ünnepelték november 15-én Veszprémben, a városházán. – Magyarországon a társadalom egyharmada olyan személy, aki szociális ellátásra igényt tart. Veszprémben ennél jobb a helyzet, de nagy számban vannak olyan emberek, akiket támogatni kell. Sokan vállalják a szociális munkát, de ez nem nevezhető munkának, inkább szolgálat. Szerintem az első szociális munkás Jézus Krisztus volt, akit aztán sokan követtek a történelemben. A városi önkormányzat tisztelettel és szeretettel adózik mindenkinek, aki ilyen munkában részt vesz – mondta ünnepi köszöntőjében Némedi Lajos alpolgármester.


Némedi Lajos

Veszprém városa 2000-ben alapította a Hornig-díjat. Báró Hornig Károlyt 1888-ban nevezték ki veszprémi püspöknek. Neki köszönhetően épült meg három templomunk, és talán a legfontosabb, hogy gyermekmenhelyet alapított. Némedi Lajos elmondta, éppen ezért döntött jól a város, hogy róla nevezte el a díjat.

Dr. Strenner Zoltán, a Közjóléti Bizottság elnöke olvasta fel a Hornig-díj határozatát, a díjakat Porga Gyula polgármester adta át.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Hornig-díjat adományozott dr. Albert József részére. Dr. Albert József szociológus, magyar nyelv és irodalom szakos tanár, közművelődési előadó. Jelenleg a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Szociális Munka Tanszékének vezetője. Munkája során szoros kapcsolatot ápol a szociális intézményekkel, szívén viseli a város szociális ügyeit. Számos könyv, tanulmány és cikk szerzője, társszerzője.

      
dr. Albert József                                                   Gyimesi Károly 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Hornig-díjat adományozott Gyimesi Károly úrnak. Gyimesi Károly több évig a Bakony Műveknél dolgozott, majd 1976-ban rábízták a szociális ellátás vezetését. Szociálpolitikából írta szakdolgozatát. Az egykori Veszprémi Egyetem gondnoki osztályát vezette, valamint a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöki tisztjét is betöltötte.

Janni Anikó

További cikkek

A nők elleni erőszak megszüntetéséért
A nők elleni erőszak megszüntetéséért
A november 25-i világnap egyik fő üzenete, hogy senki ne legyen közömbös a környezetében élőkkel szemben.
Több száz online programmal várják az érdeklődőket pénteken a Kutatók éjszakáján
Több száz online programmal várják az érdeklődőket pénteken a Kutatók éjszakáján
A Kutatók éjszakája idén az online térbe költözik. A szervező intézmények több száz, többek között agrártudományi, bölcsészettudományi, hittudományi, társadalomtudományi, orvoslással vagy kultúrával kapcsolatos előadással, kísérletekkel, beszélgetéssel várnak minden korosztályt november 27-28-án.
Csütörtöktől a postákon a nyitásnál elsőbbséget biztosítanak a 65 év felettieknek
Csütörtöktől a postákon a nyitásnál elsőbbséget biztosítanak a 65 év felettieknek
Csütörtöktől az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek, ezért az idősek számára javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek - közölte a Magyar Posta szerdán.
Kevesebben haltak meg idén Magyarországon, mint tavaly
Kevesebben haltak meg idén Magyarországon, mint tavaly
Csökkent a természetes fogyás mértéke 2020 első tíz hónapjában, miután 4,7 százalékkal több gyerek született és 1,5 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
Megérkezett a Parlamenthez az ország karácsonyfája
Megérkezett a Parlamenthez az ország karácsonyfája
Nagy előkészületek után hétfő délelőtt kivágták Székesfehérváron azt az ezüstfenyőt, amely idén az Ország Karácsonyfája lesz. A fenyőt kedden állították fel a Parlament előtt.