2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap

Átadták a Hornig-díjakat

2010. november 16. 4:01
Sokan végeznek szociális feladatokat, de ez nem nevezhető munkának, inkább szolgálat – mondta Némedi Lajos a Szociális Munka Napján.

A Szociális Munka Napját ünnepelték november 15-én Veszprémben, a városházán. – Magyarországon a társadalom egyharmada olyan személy, aki szociális ellátásra igényt tart. Veszprémben ennél jobb a helyzet, de nagy számban vannak olyan emberek, akiket támogatni kell. Sokan vállalják a szociális munkát, de ez nem nevezhető munkának, inkább szolgálat. Szerintem az első szociális munkás Jézus Krisztus volt, akit aztán sokan követtek a történelemben. A városi önkormányzat tisztelettel és szeretettel adózik mindenkinek, aki ilyen munkában részt vesz – mondta ünnepi köszöntőjében Némedi Lajos alpolgármester.


Némedi Lajos

Veszprém városa 2000-ben alapította a Hornig-díjat. Báró Hornig Károlyt 1888-ban nevezték ki veszprémi püspöknek. Neki köszönhetően épült meg három templomunk, és talán a legfontosabb, hogy gyermekmenhelyet alapított. Némedi Lajos elmondta, éppen ezért döntött jól a város, hogy róla nevezte el a díjat.

Dr. Strenner Zoltán, a Közjóléti Bizottság elnöke olvasta fel a Hornig-díj határozatát, a díjakat Porga Gyula polgármester adta át.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Hornig-díjat adományozott dr. Albert József részére. Dr. Albert József szociológus, magyar nyelv és irodalom szakos tanár, közművelődési előadó. Jelenleg a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Szociális Munka Tanszékének vezetője. Munkája során szoros kapcsolatot ápol a szociális intézményekkel, szívén viseli a város szociális ügyeit. Számos könyv, tanulmány és cikk szerzője, társszerzője.

      
dr. Albert József                                                   Gyimesi Károly 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Hornig-díjat adományozott Gyimesi Károly úrnak. Gyimesi Károly több évig a Bakony Műveknél dolgozott, majd 1976-ban rábízták a szociális ellátás vezetését. Szociálpolitikából írta szakdolgozatát. Az egykori Veszprémi Egyetem gondnoki osztályát vezette, valamint a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöki tisztjét is betöltötte.

Janni Anikó

További cikkek

Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Mától újra lehet szabadtéri rendezvényeket tartani – a védőtávolság megtartására azonban szigorú előírások vonatkoznak.
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
A Trianon századik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezések június 3-7. között szigorú szabályok mellett megtarthatók - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Szerdán összesen három képviselő, köztük a veszprémi Varga-Damm Andrea is kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából.
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Paradicsomot és uborkát termeszteni a kiskertben, kovászt érlelni és élvezni a vidék békéjét, egyszerűbben, de biztonságban élni. A karantén időszak és a kifosztott üzletek zűrzavarában többekben felmerült, milyen lenne egy kicsit visszatérni az öngondoskodó falusi életmódhoz. De vajon tényleg tudjuk, mit jelent a gyakorlatban az önfenntartó életmód?
2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap