Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
18°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
18°C

Mindenük elveszett, de az életük megmaradt

2010. október 13. 6:00
A köztársasági elnök felesége, Makray Katalin tett látogatást az iszapkatasztrófa még kórházban ápolt sérültjeinél kedd délután Veszprémben.

– Nagy fájdalom látni, amikor valaki szenved – ilyenkor megfordul az ember fejében, miért pont vele történik mindez. Erre nem tudjuk a választ, de itt vagyunk és segítünk, hiszen az egész ország összefogott, mindenkit megrendített a katasztrófa – nyilatkozta Makray Katalin, miután meglátogatta a katasztrófa még kórházban fekvő sérültjeit. A köztársasági elnök felesége hozzátette: nem csak a bajban kell összefogni, hanem minden esetben együtt kell lennünk, hiszen ha megbízunk embertársainkban, derűlátóbb a jövő. „Sokszor bizonyítottuk, hogy a magyar nép segítőkész”.

Szíve szerint a katasztrófa helyszínén segítene, de nem ez a dolga – monda Makray Katalin, akit Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója és Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke fogadott. „Férjem pozíciójából fakadóan mellette segítek, igyekszem erőt sugározni, éreztetni az összefogást a jó érdekében” – hangsúlyozta a köztársasági elnök felesége.

A kórházban ápolt sérülteket aggodalommal tölti el, mi vár rájuk otthon, de úgy fogalmaztak, igaz, hogy mindenük elveszett, az életük azonban megmaradt. A veszprémi kórházba érkezett 41 betegből jelenleg kilencen fekszenek az osztályokon. Rácz Jenő főigazgató érdeklődésünkre elmondta, közülük hárman az érvényben lévő kitelepítés miatt nem tudnak hazamenni, további hárman pedig előreláthatóan tartós kórházi kezelésre szorulnak, esetükben plasztikai beavatkozást kell végrehajtani.

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.