Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
16°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
16°C

Már csak tíz beteg van a veszprémi kórházban

2010. október 12. 0:05 // Forrás: hírTV
Hétfőn már csak 10 beteget ápoltak az iszapkatasztrófa áldozatai közül a korábban odaszállított 30-ból.

A kórházban lévő betegek közül hetet a lúgos vörösiszap által okozott felmaródások miatt kezelnek, hárman pedig kitelepített kolontáriak, akik korábbi betegségeik miatt kerültek a kórházba – tájékoztatott Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. Elmondta: a lúgtól megsérült emberek állapota súlyos, de nem életveszélyes. A hét emberből három még több hetes kezelésre szorul, esetükben valószínűleg plasztikai beavatkozással kell majd a sérült bőrfelületeket pótolni. A négy másik sérültnek várhatóan még egy hetet kell kórházban tölteniük.

Rácz Jenő elmondta, hogy lelki szempontból a hozzájuk került betegek három fázison estek át. Az első napokban a sérüléseikről szerettek volna minél többet tudni. Ezután a családtagjaikról érdeklődtek, és a baleset felelősei érdekelték őket. Vasárnap óta látják az orvosok, hogy a jövőt érintő kérdések kezdték foglalkoztatni betegeiket. A kórházban rendelkezésre állnak pszichológusok és pszichiáterek, de közreműködésükre eddig nem volt szükség – tette hozzá a főigazgató.

Azt a három embert, akik nem közvetlenül a lúgtól sérültek meg, hanem korábbi betegségeik miatt kerültek kórházba, majd akkor fogják elengedni, ha lesz hová menniük.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.