Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
18°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
18°C

Kötelező a védőruházat

2010. október 11. 0:06 // Forrás: MTI
Ajánlott viselet: gumicsizma, zárt ruházat, savaknak, lúgoknak ellenálló védőkesztyű, fröccsenés veszélye esetén védőszemüveg.

Az ÁNTSZ legújabb légszennyezettségi mérései alapján a vörösiszap-katasztrófával érintett területeken a levegő portelítettségi mértéke meghaladja az egészségügyi határértéket. Az ÁNTSZ ezért felhívja a mentésben résztvevők és a lakosság figyelmét, hogy a területen fennálló viszonyok között már kötelező a porálarc és a védőszemüveg viselése - értesítette a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság vasárnap az MTI-t. A közlemény szerint az érintett területeken az erősen lúgos kémhatású iszap okoz veszélyt, amely bőrfelmaródást és szemsérülést okozhat, légzés útján a szervezetbe jutva pedig a nyálkahártyát is irritálhatja.

A veszélyeztetett területen a mentésben és takarításban, a terület és az ingatlanok megtisztításában résztvevők egészségének védelme érdekében, a kiömlött iszap erősen lúgos kémiai hatása miatt az alábbi egyéni védőfelszerelést viselése ajánlott: gumicsizma, zárt ruházat, savaknak, lúgoknak ellenálló védőkesztyű, fröccsenés veszélye esetén védőszemüveg.

A veszélyes anyag bőrre kerülése esetén azt azonnal bő vízzel le kell mosni, szükség esetén orvoshoz kell fordulni. A szennyezett ruházatot, lábbeliket szintén bő vízzel kell mosni - olvasható a tájékoztatásban.

 

vehir.hu
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. ma 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. ma 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. ma 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. ma 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.