Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
18°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
18°C

Folyamatosan érkeznek az adományok

2010. október 8. 10:12
Hatalmas összefogás jellemzi az országot a vörösiszap-károsultak megsegítse érdekében. Továbbra is várják az adományokat.

A Csalán Egyesület a vörösiszap sújtotta települések önkormányzatával egyeztetve kéri a lakosság segítségét. A legnagyobb szükség gumicsizmára, porszűrős maszkra, valamint saválló gumikesztyűre van. Aki tárgyi felajánlást nem tud tenni, pénzbeli adománnyal segítheti a  felsoroltak beszerzését. A szervezet tagjai egyeztettek Toldi Tamással, Devecser város polgármesterével, és a helyszínen dolgozókkal. Elmondásuk alapján az egyik legégetőbb az eltakarítási munkálatokban segédkezők számára védőeszközök biztosítása. A Csalán Egyesület e hét végéig az érintett települések minden lakójának megfelelő védőmaszkot (6000 db) és legalább 500 pár gumicsizmát szeretne kiosztani. 1000 Ft adomány 4 db porszűrős maszkot, 5000 Ft pedig egy csomag védőfelszerelést (1 pár gumicsizma és kesztyű) jelent a terepen dolgozóknak. A pénzbeli felajánlásokat a Csalán Egyesület a 11600006-00000000-02978495 számú bankszámlaszámra várja, a közleményben kérik feltüntetni: VÖRÖSISZAP ADOMÁNY.

Az ajkai Kristály-völgy Egyesület adománykérő levelet írt szerkesztőségünknek. A vörösiszap károsultjainak eljuttatott élelmiszer-egységcsomag összeállításához kérik a lakosság segítségét, szükségük van tartós élelmiszerekre, konzervekre, egészségügyi termékekre, tisztító- és tisztálkodószerekre, de a takarításhoz szükséges eszközöket is szívesen fogadják. A Kristály-völgy Terület- és Vidékfejlesztési Egyesület nyitott egy Vörösiszap-károsultak Adományszámlát is: Balaton-felvidéki Takarékszövetkezet - 72800061-10017997. 

A felajánlások folyamatosan érkeznek a térségbe. Összesen 5 millió forint értékű, műszakicikk-vásárlási, és 2,5 millió forint értékű bútorutalványt adományoz a veszprémi székhelyű Vöröskő Kft., az Euronics Műszaki Áruházlánc egyik tulajdonosa a kolontári és devecseri károsultaknak, családonként 150 ezer forint értékben. Az áruházlánc a Magyar Baptista Szeretetszolgálattal összefogva a támogatást a leginkább rászoruló, otthonukat újjáépíteni kénytelen családoknak nyújtja - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

Két nap alatt már több mint 320 ezren hívták a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat, amely az öt legnagyobb magyar karitatív szervezeten keresztül juttatja el a hívásonként érkező 250 forintos adományt a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak. A 1752 jelenleg a Magyar Telekom és az Invitel vonalas készülékeiről, illetve a T-Mobile hálózatából hívható, az összegyűlt adomány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat segítségével jut el a rászorultakhoz - adta hírül a hirado.hu.

vehir.hu
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tegnap 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. tegnap 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. 2024. május 17. 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.