Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
17°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
17°C

Egy kis Japán Veszprémben

2010. október 8. 6:20
A Pannon Egyetem a hétvégén színes programokkal mutatja be Japán szépségeit és különlegességeit.

A Veszprém Megyei Magyar-Japán Baráti Társaság és a Pannon Egyetem Idegennyelvi Oktatási Központja október 9. és 10. között Japán Napok programsorozatot szervez. Az érdeklődők látványos kiállításokon, ismeretterjesztő előadásokon és ínycsiklandó kulináris bemutatókon ismerkedhetnek meg közelebbről Japánnal. A két napos eseményt Őexcellenciája Ito Tecuo, Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete nyitja meg.

Szombaton és vasárnap folyamatos kiállításokat lehet megtekinteni: a bonszáj, a japánkert, az origami, a japán papírsárkány, az anime és a japán lakktárgyak tárlata mellett a felkelő nap országába utazók válogathatnak a kedvezményes ajánlatok között. A szervezők bemutatják a Gifu Perfektúrát, a látogatók emellett történelmi tükörbe is bepillanthatnak, és a Kossuth iskola kiállítását is megcsodálhatják.

Október 9-én, szombaton fél tizenegytől várja az egyetem B épülete az érdeklődőket, ahol az ünnepélyes megnyitót követően anime filmvetítésre, japán énekek és zenék hallgatására, ramen-evő versenyre kerül sor, majd valódi japán kimonóba is öltöztetik a keleti világ kedvelőit.

Vasárnap is délelőttől nyitja meg kapuit a rendezvény, amikor a vendégek japán játékokat próbálhatnak ki, az ügyesek szúdoku versenybe is benevezhetnek. A tombolasorsoláson értékes ajándékok találnak majd gazdára, és természetesen nem lehet kihagyni a hamisítatlan japán teaszertartást sem.
 

Janni Anikó

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.