Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C

Várják a segítséget

2010. október 6. 11:02 // Forrás: harmonet, Cseh Zoltán
Több hazai segélyszervezet is azonnal megkezdte a munkát a vörösiszap károsultjainak megsegítése érdekében.

5 millió forintos gyorssegélykeretet nyitott meg az Ökumenikus Segélyszervezet az ajkai timföldgyár tározójából kiömlött vörösiszap által érintett családok megsegítésére. A szervezet Devecserben tartózkodó munkatársai megkezdték a közösségi szállásokra kitelepített családok élelmiszerrel és higiénés eszközökkel történő ellátását. A segélyszervezet külön csomagokat állított össze a kisgyerekes családok számára, amely többek között bébiételt, pelenkát, babaszappant és törlőkendőt tartalmaz.

A devecseri gátszakadás következtében kialakult rendkívüli helyzetre reagálva a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos felhívással fordul a lakossághoz, hogy támogassák humanitárius munkáját. Az Ökumenikus Segélyszervezet az 11705008-20464565-ös számlaszámon „Vörösiszap károsultjainak megsegítése” megjelöléssel, vagy a www.segelyszervezet.hu oldalán fogad adományokat, valamint 06 1 205 3955 telefonszámon lehet csekkeket kérni a vörösiszap miatt kitelepített családok támogatásához – írja a Harmonet.

A károsultak megsegítése érdekében a segélyszervezetek várják a felajánlásokat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az adományokat a CIB Banknál vezetett, 10702019-85008889-51100005 számú számlájukra várja. A megjegyzés rovatban kérik feltüntetni, hogy „iszapkárosultak”.

A Katolikus Karitász a 12011148-00124534-00800007 számú bankszámlán várja a segíteni szándékozók adományait, a közlemény rovatba az "ISZAPÁR" megjegyzést kérik feltüntetni.

A Nemzeti Segélyvonal (az öt legnagyobb magyarországi segélyszervezet közös alapítványa) a 1752-es telefonszámon hívható (vezetékes számról), amivel hívásonként 250 forinttal támogatják a vörösiszap-katasztrófa károsultjait.

A Pannon Egyetem is adománygyűjtést szervez a devecseri katasztrófa áldozatainak megsegítésére, melynek keretén belül takarítóeszközök, tisztítószerek, takarók, plédek, meleg ruhák, konzervek, palackozott vizek és italok felajánlását várják az egyetem B épületében található Kommunikációs Irodában hétköznap 7 és 17 óra között.
 

Cseh Zoltán
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tegnap 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. tegnap 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. 2024. május 17. 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.