Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
18°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
18°C

Navracsics: egyelőre csak gyanítják, ki a felelős

2010. október 5. 9:00 // Forrás: duantv.hu
A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt.fejenként százezer forintos gyorssegélyét juttat az iszapáradat károsultjainak.

A kárfelmérés folyamatban van, a károsultak remélhetőleg gyors segítséghez jutnak majd - nyilatkozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Duna Televíziónak Kolontáron, a tegnapi iszapkatasztrófában az egyik legsúlyosabb károsodást elszenvedett településen.

Reményeink szerint gyors segítségre számíthatnak a károsultak, ez most a legfontosabb. Amit most tudunk tenni, hogy egy gyorssegélyt osztunk ki mindenkinek, aki a bajba jutott a gátszakadás kapcsán. A MAL Zrt. fizet fejenként százezer forintos gyorssegélyt, ami tényleg csak arra elég és annyi időt hagy, hogy beindíthassuk a kárfelmérést; ez időszak alatt az itteni családok talán ezzel a segítséggel is tudnak valamennyire boldogulni - nyilatkozta Navracsics Tibor a Duna Televízió Nemzeti Krónika című műsorában kedd délután.

A miniszterelnök-helyettes elmondta: ha már lesz hozzávetőleges kárértékük, akkor tudnak dönteni a kártérítés mértékéről. A kár megbecslése viszont még korai lenne, főként, mert az esetleges mezőgazdasági károkat és az egyéb járulékos károkat is hozzá kell majd számolni a végösszeghez. Megtudtuk: a helyi és a megyei védelmi bizottság is folyamatosan ülésezik. Budapesten pedig a koordinációs bizottság fog ülésezni, amely országos adatokat is összevet, illetve összegzi az eddigi adatokat, és ezt követően hozzák meg döntésüket.

Navracsics Tibor megjegyezte: egyelőre csak gyanítják, hogy a MAL Zrt. lehet a felelős a katasztrófáért. "Nem tudunk semmi biztosat. Büntetőeljárás indult ismeretlen tettes ellen, hiszen sajnos, halálos áldozatok is vannak. A rendőrségi vizsgálat fogja majd kideríteni, ki milyen mértékben felelős, ki ellen lehet büntető eljárást indítani, esetleg kivel szemben lehet büntetőjogi felelősséget érvényesíteni" - szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

vehir.hu
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tegnap 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. tegnap 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. 2024. május 17. 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.