Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. november 7. Rezső
Veszprém
7°C
2025. november 7. Rezső
Veszprém
7°C

Csillagos ötös ételek, ötcsillagos vendégek a Zugkonyhában

2025. október 8. 22:11
Kevés bizalmibb kapcsolat létezik, mint amikor a pár egyik tagja cinkosan összesúg a szakáccsal, hogy megtudja, mi volt aznap szíve választottjának ebédje, hogy vacsorára ne ugyanolyan, de mégis hasonló ínyencséggel lepje meg. A veszprémi Zugkonyhában már ilyen telefonbeszélgetés is zajlott és talán ezért is, de nem kizárólag emiatt vannak a veszprémi ételkiszállító vállalkozások élmezőnyében. Egy évvel a nyitás után ismét ellátogattunk hozzájuk, hogy megismerjük a tapasztalatikat és azt a gasztroforradalmat, amit az ételkiszállítás területén indítottak el.

Zsuzsit és Norbit, a Zugkonyha tulajdonosait idén év elején kerestük fel személyesen először. Akkor még csak pár hónap volt mögöttük nyitás után. Beszélgettünk a veszprémiek ízléséről, arról, hogy hogyan lehet megoldani, hogy hétfőtől vasárnapig, a nap bármely szakaszában ugyanolyan minőségű ételt tudjanak készíteni és nem utolsó sorban eljuttatni az éhes vendégekhez, amikor ők is csak huszonnégy órával gazdálkodnak. Szó volt a magyaros pizza töretlen népszerűségéről és a Norbi által grammra pontosan kimért receptekről, és a minőségi alapanyagokról, ami egyfajta képzeletbeli vörös vonal náluk, amiből nem hajlandóak semmit sem engedni.

Kapcsolódó cikk
A belváros egy eldugott zugában ismertük meg, hogy mitől lesz valóban élmény az étkezés
Veszprém egyik legújabb ételkiszállító vállalkozása, a Zugkonyha nem attól lesz egyedi, hogy gondosan megválogatott alapanyagokból dolgoznak. Nem is csak attól, hogy a sütőlapnak ideje sincs kihűlni, hiszen a hét minden napján, reggeltől késő estig sercegnek rajta a húspogácsák. A Zugkonyhásoknak titka valami egészen másban van. Zsuzsit és Norbit a belváros egyik eldugott zugában kerestük meg, és miközben vártuk az ebédünket, kicsit a veszprémiek ízlését is megismertük.

„A magyaros pizza népszerűsége töretlen, viszont az utóbbi időben felzárkózott mellé a gyrostál és a sajtburgerünk is, valamint az egyik újdonságot, a fish and chips-et is egyre többen kérik.” – Mesélte Norbi, miközben már elkezdte felfűteni a sütőlapokat az aznapi nyitásra készülve.

A Zugkonyhának alig egyéves működése alatt sikerült elérnie azt, amire nagyon kevés vállalkozás képes. A közösségi média helyi csoportjaiban, amik egyébként az elégedetlenkedők legnagyobb fórumai, a Zugkonyháról pozitív vélemények jelentek meg, de a vendégek személyes visszajelzései, amelyek eljutnak Zsuzsihoz és Norbihoz is csillagos ötösre értékelik a munkájukat.

„Van egy hűséges törzsközönségünk. Ők heti, sőt néha napi szinten rendelnek tőlünk. Olyanra is volt példa, hogy valaki felhívott, hogy érdeklődjön, mit rendelt a párja ebédre, mert szeretné meglepni egy zugkonyhás menüvel vacsorára, de nem akarja ugyanazt az asztalra tenni.”

A Zugkonyha titka valahol ebben is rejlik, amit Zsuzsi konkrét példán keresztül szemléltetett – megbízhatóak és stabilan hozzák azt a minőséget, amit a kezdetekkor megismertek a veszprémiek. Ahogy Norbival megfogalmazták, a hozzájuk hasonlóan keményen dolgozó emberek megérdemlik, hogy munka után, amikor családjukkal leülnek az asztalhoz arra a rövid időre, amire a mókuskerékben lehetőségük van, a pillanatot ne tegye tönkre egy kihűlt, ehetetlen étel.

Hogy ezt a minimális, mégis oly fontos elvárást maradéktalanul teljesíteni tudják, a Zugkonyha saját futárjai folyamatosan mozognak a városban. Zsuzsiék ezt sem szeretnék kiengedni a kezükből, hiszen úgy tartják, a futár maga a pincér, az ő munkájukkal kapcsolatban pedig ugyanúgy elvárás a magas minőség

„Szerettük volna megmutatni, hogyan képzeljük el azt, amikor valaki az otthonában kap éttermi minőségű ételt, a hét minden napján.” – Mondta Zsuzsi még a nyitás után, azóta viszont sikerült egy szinttel magasabbra lépniük a vendégek személyes kiszolgálásában is. Még a nyár elején készült el teljesen a Zugkonyha előterében egy hangulatos ki- illetve beülő – attól függően, hogy az utcáról nézzük, vagy Norbi szemszögéből a konyhából – most pedig ennek a téliesítése zajlik éppen, hogy az éhes vendégeknek egész évben legyen egy kellemes, otthonias hangulatú zugja, ahol jókat beszélgethetnek, minőségi italokat kóstolhatnak és csillapítják a gyomor korgását.

De ha már az italok szóba kerültek, a Zugkonyhában itt is különutas megoldást választottak, hiszen az italkínálat nem csupán egy kipipálandó sor volt a hely koncepciójának összeállításakor, hanem gondos válogatás, tesztelés eredménye. Helyben egy igazi cseh sörkülönlegességet, a Bernard hordóit verték csapra, kiszállításnál pedig szintén cseh lágereket és német búzasört is lehet kérni, vagy éppen a Balaton-felvidékről a Petrányi borászat palackjait. Alkoholmentes vonalon pedig a két nagy kólamárka termékei is megtalálhatók a kínálatban, valamint tihanyi levendulás italok.

„Szeretnénk, ha a minőség és az élmény mindig kéz a kézben járna, akár rendelnek, akár helyben fogyasztanak a vendégeink.” – Mondta Zsuzsi miközben az étlapot böngésztük, ahol a minőségi pizzák, kézműves hamburgerek és a már említett gyros-ok mellett megjelentek frissensültek is.

„Mindennek megvan a maga helye és létjogosultsága. Mi a fejlődésben hiszünk. Azok, akik évek óta ugyanazt és ugyanúgy csinálnak, valójában stagnálnak, emiatt idővel szinte elkerülhetetlenül romlani fog a minőségük is. Mi ezért nem adunk lejjebb az alapanyagok minőségéből és az adagok mennyiségéből sem.” – Mondja Norbi, aki ugyan nem szokta havonta átírni az étlapot, de mégis folyamatosan figyeli a visszajelzéseket, véleményeket és a fejében jóval előrébb jár a Zugkonyha kínálatában.

Ahogy Zsuzsi is menedzsmenti oldalról, a távolban pedig már körvonalazódik egy bisztrójellegű étterem sziluettje valahol Veszprémben, amellett, hogy a kiszállítás a jövőben is változatlanul megmaradna, amiben élen jár a Zugkonyha Veszprémben.

A Zugkonyha teljes étlapját ide kattintva lehet végigböngészni. Rendelni pedig még egyszerűbb a Zugkonyha saját mobilalkalmazásán keresztül, amit Androidra itt, Apple telefonokra pedig ide kattintva lehet letölteni.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Isten éltessen, Oliva étterem! közélet Isten éltessen, Oliva étterem! 2000. október 27-e egy átlagos napnak tűnik Veszprém történelmében, pedig valójában a kezdete egy olyan történetnek, ami azóta, azaz kereken huszonöt éve íródik, sőt, formálja a Királynék városának turisztikai és kulturális életét. Az Oliva étterem asztalai mellett olyan későbbi sikertörténetek fogalmazódtak meg, mint például a VeszprémFest, de az igazi veszprémi kuriózumát azok az apró történetek adják a helynek, amiből többet is felelevenítettek hétfő délután az étterem születésnapi ünnepségén. 2025. október 28. 2:26 Egyedüli veszprémiként versenyez az Év Fiatal Szállodása címért Szántay Péter Év Fiatal Szállodása Egyedüli veszprémiként versenyez az Év Fiatal Szállodása címért Szántay Péter A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025-ben is meghirdette az „Év Fiatal Szállodása” pályázatot, amelyre idén 22 tehetséges szakember jelentkezett az ország különböző pontjairól. A mezőnyben egyedüli veszprémi indulóként szerepel Szántay Péter, a Kenese Bay Garden Resort & Conference munkatársa, aki elhivatottan képviseli a térséget és a balatoni vendéglátást. 2025. október 26. 10:35 Helyek, ahol a bor és a kultúra összefonódik Life&Style Helyek, ahol a bor és a kultúra összefonódik Európa gyakorlatilag kimeríthetetlen kínálatot nyújt azoknak, akik borvidékeket bejárva szeretnének megismerkedni a helyi ízekkel és kultúrával – csak Magyarországon huszonkét borrégiót találunk! Az igazán jól működő vidékek különlegessége, hogy a borkóstolás mellett más programokat is kínál, és ezek – a gasztronómia, a táj, a kultúra – nem egymástól függetlenül, hanem szorosan összefonódva egységes egészt alkotnak. Cikkünkben néhány példán keresztül azt mutatjuk be, hogyan épül fel ez a komplex élménykínálat a földrész különböző pontjain. 2025. szeptember 30. 14:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.