Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
15°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
15°C

Fényárban úszhat a fehérvári barokk belváros

2008. április 7. 9:35
Mintegy százmillió forintot köültenek Székesfehérváron a barokk belváros díszkivilágítására. Hamarosan elkészülnek a Királyi sáta elnevezésű projekt engedélyezési tervei. Egy év múlva nyáron pedig már fényárban úszhatnak a főutcák és terek.
A barokk főtteret különleges fényekkel világítják meg, külön külön minden épületet és műalkotást. Az épületek homlokzata állandó, a belvárosi nátriumlámpák sárga színével harmonizáló megvilágítást kap. A párkányokba világítótesteket szerelnek be, amelyek kiemelik a barokk stílusú falak minden részletét. A falakba süllyesztett szobrok pedig a homlokzattól eltérő, külön világítást kapnak - mondta Viniczai Tibor alpolgármester. A főtéren álló Országalmát a hozzá tartozó medence aljáról, a vízen keresztül világítják meg. A díszkivilágításhoz fény- és hangjáték is kapcsolódik majd. A hanggal kísért váltakozó színű fények este félóránként, óránként indulnak majd be.
Füssy Angéla
további cikkek
Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. tegnap 14:40 Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt. tegnap 13:16 Újra megrendezik a civil napot Újra megrendezik a civil napot A tavaly a Gyárkertben megrendezett, Európa Kulturális Fővárosa programsorozat által támogatott civil napot óriási érdeklődés övezte. A lelkesedés az idén sem hagyott alább, a civil szervezetek közösen egy újabb élménydús napra hívják az érdeklődőket, most az Erzsébet Ligetbe.   tegnap 14:48 Stabilizálták Robert Fico állapotát Stabilizálták Robert Fico állapotát Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után - jelentette be Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön. tegnap 9:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.