2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap

Intézmények nyári felújítása

2010. augusztus 8. 4:15
Az óvodák és iskolák megújult környezetben várják ősztől a gyerekeket. Az önkormányzat mintegy 70 millió forintot költ a korszerűsítésekre.

Az épületekben többnyire nyílászárócserék valamint tetőcserék történtek, sok helyen vizesblokkokat újítottak fel, illetve néhány intézmény új padlózatot kapott, sőt elektromos hálózatot is korszerűsítettek – tájékoztatta a sajtót Porga Gyula alpolgármester, az Ipari Szakközépiskola ás Gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón.


Porga Gyula

Karbantartási munkákra 9,5 millió, míg felújításra 62 millió forintot költ az önkormányzat: az Ipari iskolában az első emeleti vizesblokkok felújítása folyamatban van, a gépészfolyosó szeptember elején elkészül. Irányi László, az Ipari gimnázium igazgatója optimista, elmondta a tornaterem a heves esőzéskor beázik, emiatt felújításra szorul, de reméli számíthat az önkormányzat támogatására.


Irányi László

A Cholnoky iskolában két éve kezdődött el a hőszigetelési és nyílászáró program, ennek értéke 24 millió forint. Vereskuti Béla, a körzet képviselője, egy felújított járdaszakasz támogatásával járult hozzá az iskola környezetének megújulásához.


Vereskuti Béla

A munkálatokat helyi kis- és középvállalkozók végzik, és várhatóan becsengetésre a nyári felújítások legfontosabb elemei elkészülhetnek.

Szausev Xénia

További cikkek

Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Mától újra lehet szabadtéri rendezvényeket tartani – a védőtávolság megtartására azonban szigorú előírások vonatkoznak.
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
A Trianon századik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezések június 3-7. között szigorú szabályok mellett megtarthatók - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Szerdán összesen három képviselő, köztük a veszprémi Varga-Damm Andrea is kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából.
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Paradicsomot és uborkát termeszteni a kiskertben, kovászt érlelni és élvezni a vidék békéjét, egyszerűbben, de biztonságban élni. A karantén időszak és a kifosztott üzletek zűrzavarában többekben felmerült, milyen lenne egy kicsit visszatérni az öngondoskodó falusi életmódhoz. De vajon tényleg tudjuk, mit jelent a gyakorlatban az önfenntartó életmód?
2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap