Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C

Lángokban a Tűztorony: Sun and Moon buli a várban

2024. július 10. 10:41
„Sun and Moon”-ra keresztelt napszakokon átívelő zenei utazás a Tűztorony lábánál, és már most kimondható, hogy az egyik legjobb veszprémi buli idén – ez történt szombaton.

A nevéhez illően, múlt hétvégén - szerencsére csak képletesen - lángokba borult a Tűztorony: a lemenő nap festette narancssárgára az épületet, tökéletes háttérként szolgálva az idei év egyik legjobb elektronikus veszprémi bulijának. Van, akinek már ismerős lehet a Sun and Moon rendezvénysorozat, ugyanis találkozhattatok vele például Balatonfüreden a Koczor Pincében, vagy legutóbb a palóznaki Homola Borteraszon is.

A szervezők a nyugati világ, tengerparti „daytime partyk” divathullámját szeretnék itthon is meglovagolni, láthatóan egyre nagyobb sikerrel. A látvány és a hozzáillő mesei háttér messze túlszárnyalta a várakozásokat:

A szervezők nem spóroltak a fény- és vetítéstechnika terén. A Tűztorony falán megjelenő vizuális effektek szinte egy másik dimenzióba repítették a résztvevőket, a fények ritmikus játéka és a vibráló színek tökéletesen egészítették ki a zenei aláfestést, egyedülálló atmoszférát teremtve.

Angyal András és Huszka Mátyás szervezőkAngyal András és Huszka Mátyás szervezők

Az esemény három kiemelkedő fellépője, George Jr., - a hazai elektronikus zene egyik legfrisebb, legtehetségesebb arca, aki Afro House stílusával, egyedi hangzásával kimondhatjuk hogy új vonalat hozott hazánkba - az egykori TrueSounds-os Mattan, és Lendon gondoskodott arról, hogy a zenei élmény folyamatosan változó és dinamikus legyen. A DJ-k szettjei precízen követték a napszakok váltakozását, így a közönség a naplementétől kezdve egészen az éjszaka beköszöntéig folyamatosan új impulzusokkal találkozott. Az elektronikus zene hullámai tökéletes összhangban voltak a természet adta háttérrel, így minden egyes dallam még intenzívebben hatott.

A szervezők nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy egyedi és emlékezetes eseményt hozzanak létre. Az est sikerét látva biztosak lehetünk benne, hogy nem ez volt az utolsó ilyen rendezvény a környéken. Céljuk, hogy további hasonló bulikkal gazdagítsák a helyi közösséget, és újabb zenei kalandokra hívják a közönséget.

Az esemény összességében egy új szintre emelte itthon a szabadtéri zenei estek élményét, ugyanis a FOTON Audiovizuális Centrum és a Tűztorony varázslatos környezete, a professzionális zenei és látványtechnika, valamint a családias légkör tökéletes harmóniája mind hozzájárultak ahhoz, hogy ez az este valóban különleges legyen.

Fotók: Sun and Moon - Pesthy Márton

 

Galéria
Sun and Moon

 

vehir.hu
további cikkek
Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. tegnap 11:51 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 Ilyen egy igazi dzsembori! Ilyen egy igazi dzsembori! Úgy hullámzott a belváros péntek és szombat este, mint a Séd áradáskor, pedig az Utcazene még később lesz. Néhány helyi vállalkozó összefogásából létrehozott Dzsembori viszont bebizonyította azt, hogy működőképes mindaz, amit az EKF alatt nem lehetett letesztelni még: nem kell kulturális fővárosnak lenni ahhoz, hogy megtöltsék az emberek zenével, tánccal, jókedvvel a várost! 2024. június 30. 16:37 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.