Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C

Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik

2024. június 20. 13:53
Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban.

A tanítási év utolsó napjai a legtöbb iskolában nem feltétlen a tananyag átadásáról szólnak, pontosabban nem a hagyományos tanórai keretek közt. Nem volt ez másképpen Veszprémben a Padányi Katolikus Iskolában sem, ahol az alsó tagozatos diákok már egész héten különböző programokon vehettek részt, csütörtökön pedig több gyermeknapi meglepetéssel is készültek nekik a tanítóik.

Előtte még hétfőn sportvetélkedőket szerveztek, ahol a fiúk futballban, a lányok kidobós játékban mérhették össze ügyességüket, kedden és szerdán pedig minden osztály – a Padányiban az alsó tagozatban évfolyamonként két osztály van, összesen nyolc – erdei iskolában vett részt.

Mengyelné Szabó Dóra, tanítónő és osztályaMengyelné Szabó Dóra, tanítónő és osztálya

A csütörtöki programokat viszont sokáig teljes titok övezte, a tanítók így próbálták meg még inkább felkelteni a gyermekeknek figyelmét a nekik szóló tematikus nap kapcsán.

Sikerült, hiszen, amikor délelőtt szirénázva begördült egy tűzoltóautó az iskola udvarára, az összes gyermek lelkesen körbevette a nagy autót. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói pedig hasznos tudnivalókat adtak át a tűzvédelemről a gyermekeknek, akik aztán fel is mászhattak az autóra és kívül-belül megismerhették annak működését.

A tűzoltók mellett még rendőrségi bemutatóval is készültek a szervezők, akik közül Mengyelné Szabó Dóra, a 3/A osztály tanítója nyilatkozott portálunknak. Ő elmondta, hogy a gyermeknap programjai teljes meglepetésként érték a gyerekeket, amik között még egy fagylaltosautó látogatása is szerepelt a tűzoltók és a rendőrök bemutatója mellett.

Ilyenkor ők tanítóként is sokkal kötetlenebbül tudnak a gyerekekekkel együtt lenni, nem a megszokott osztálytermi környezetben, viszont hasznos tudnivalókat ezeken a foglalkozásokon is elsajátíthatnak, mondta a tanítónő.

Bár tematikus napokat rendszeresen tartanak a katolikus iskolában és az is megszokott, hogy az év utolsó napjait ilyen interaktív foglalkozásokkal töltik meg, meglepetés gyereknap még nem volt, viszont idén hagyományteremtő céllal indították el.

A Padányiban egyébként pénteken tedeum zárómisével fejezik be az évet az alsósok, hétfőn pedig indulnak a szóbeli érettségi vizsgák a végzősöknek.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. ma 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. ma 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.