Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C

Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét

2024. június 13. 17:53
Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg.

Csütörtök délelőtt a Modern Képtár – Vass László Gyűjteményében ismertették a részletes programot, ahol elsőként Brányi Mária alpolgármester szólalt fel. Köszöntőjében kifejtette: Veszprém városának különösen fontos a könyv, az irodalom, és örömmel látja, hogy a rendezvényen nagy szerepet kapnak a helyi, fiatal alkotók.

Brányi bízik abban, hogy bár a 21. század sok-sok vívmánya nem éppen a nyomtatott írásokat preferálja, mégis fontos lesz, fontos marad a könyvek olvasása, csak úgy, mint a folyóiratoké.

Brányi Mária és Kilián LászlóBrányi Mária és Kilián László

Fenyvesi Ottó költő a Vár Ucca Műhely folyóiratának történetéről mesélt, hiszen a könyvhéten jelentős szerepet kap a lap, és szerzői. A huszonötéve fennálló folyóirat életében voltak hullámvölgyek, hol kevesebb, hol több támogatással, de a fő, hogy az utóbbi évtizedben szerencsére nem kell beszámolni mélyvízről, remekül működik tehát. Közben a folyóirat mellett könyveket is kiadnak, így a könyvhéten is látható lesz Varga Richárd, Korinek Janka, Éltető Erzsébet és Somogyi Csaba könyve.

Fenyvesi kiemelte még Hegyi Zoltán könyvét, a Garázsmenetet, ami már most hatalmas érdeklődést mutat.

Fenyvesi OttóFenyvesi Ottó

Kilián László programigazgató részletesen is ismertette a rendezvényt. Kiemelt egy rendhagyó Olvasólámpát, melyen a Pannon Egyetem két oktatója, Ladányi István és Arany Zsuzsanna beszélgetnek majd, valamint olvassák fel műveiket, hiszen az Olvasólámpa alapvetően a szövegeket helyezi fókuszba.

Ellátogat a rendezvényre Szinetár Miklós, Puzsér Róbert, de lesz például képregény workshop is. A programról részletesen itt olvashat.

Szabó Eszter
Vámosi Patrik
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. ma 15:22 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. ma 12:45 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. ma 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.