Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Történelmi sikert értek el az iparisok

2024. június 11. 13:26
Harmadik helyet szereztek az Ipari Technikum tanulói a Grassalkovich Országos Történelem Versenyen.

Második alkalommal szervezték meg a Grassalkovich Országos Történelem Versenyt Gödöllőn, a család egykori birtokán. A döntőbe veszprémi diákok is bejutottak, és szép eredményt értek el. 

A verseny az egész tanéven átívelt, a fiataloknak három fordulóban kellett bizonyítaniuk tudásukat és kreativitásukat. Az első, online fordulóban a tanulük tárgyi tudására voltak kíváncsiak egy teszten, ezt követően a második körben egy kreatív projektet kellett elvégezniük: fiktív naplót kellett írniuk, illetve összeállítani egy előadást Grassalkovich I. Antal történelmi szerepéről. A döntőt május 31-én és június elsején rendezték meg a gödöllői kastélyban, ahová a százhúsz résztvevő csapatból már csak korcsoportonként hatan jutottak be. A diákok ekkor prezentálták az általuk készített naplókat, illetve egy ötperces előadást is meg kellett alkotniuk. 

Az Ipari háromfős csapatának tagjai a 9.A osztály tanulói közül kerültek ki: Hermann Fanni, Horváth Eszter és Szakács Bálint. Irányi László igazgató megkeresésünkre dicsérte diákjait: ügyesek voltak, ők találták ki és rakták össze a feladatokat. Irányi elmondta: elégedettek az eredménnyel, a két, őket megelőző csapat valóban jobb volt náluk, ez azonban inkább inspirálóan hatott a diákokra: új látószögeket találtak, új ötleteket merítettek, és elszántan készülnek arra, hogy jövőre ezekkel az új tapasztalatokkal gazdagabban újra megmérettessék magukat. 

Irányi László hozzátette: a felkészülésben segítségükre volt a Vetési Albert Gimnázium, akik korhű ruhákat biztosítottak az előadáshoz, míg az Érseki Turisztikai Hivatal forgatási helyszínnel járult hozzá a sikerhez. 

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.