Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
31°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
31°C

Szilágyi Viktor szerint jöhet a következő lépés Imre Bence karrierjében

2024. június 9. 22:05 // Forrás: MTI
Szilágyi Viktor, a német THW Kiel kézilabdaklub sportigazgatója szerint az olimpiai kvótás magyar válogatott jobbszélsője, Imre Bence elérte azt a szintet, hogy jöhet a következő lépés a pályafutásában.

"Ő egy új játékos lesz a csapatunkban, aki új energiát hoz. Egyrészt nagyon nagy potenciál van benne, másrészt már teljesített, ezért is keltette fel a figyelmünket" - nyilatkozott vasárnap az MTI-nek a friss Bajnokok Ligája-bronzérmes klub sportigazgatója.

A THW Kiel március elején jelentette be, hogy nyártól szerződteti a Ferencváros és a válogatott 21 éves jobbszélsőjét.

Szilágyi szerint Imre a januári Európa-bajnokságon is bizonyított, hiszen fantasztikusan játszott olyan helyzetben, amelyben nem nagyon számítottak rá.

"Régebb óta figyeljük, de most döntöttünk úgy, hogy leigazoljuk. Nagyon örülök neki, hogy ilyen gyorsan sikerült megegyeznünk, mert ő elérte azt a szintet, ahol jöhet a következő lépés. Segíteni akarunk neki ennek megtételében, és reménykedünk benne, hogy jobbá teszi a csapatunkat" - magyarázta a sportigazgató.

Meglátása szerint a magyar bajnokságban is szerepelnek képzett, jó játékosok, de nehéz helyzetben vannak, mert csak a Veszprém és a Szeged indulhat a BL-ben, harmadik csapat nem tud odakerülni. Szerinte kellene harmadik, negyedik, ötödik csapatnak lennie - ugyanúgy, mint a Bundesligában -, amely esélyes az első két hely valamelyikének megszerzésére, és így a BL-indulás kiharcolására, mert a nemzetközi meccseken tudnak a játékosok a legjobban fejlődni.

"Van néhány fiatal magyar kézilabdázó, aki bátran megtesz egy ilyen lépést, mint Imre Bence - ilyen volt például Máthé Dominik is -, és szerintem mindegyikük ugyanúgy fejlődött. Nem könnyű egy fiatalembernek új országba mennie, de bátran bele kell vágni egy nagyobb dologba, mert a külföldi tapasztalatok által a teljesítmény is egyre jobb lesz" - vélekedett Szilágyi.    

A Kiel idén "csak" negyedik lett a német élvonalban, ezért ősztől a BL helyett az Európa-ligában indulhat. A sportigazgató elmondta, az a feladatuk, hogy visszakerüljenek a BL-be, amilyen gyorsan csak lehet.

vehir.hu
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.