Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
25°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
25°C

Porga: élhetőségben az élmezőny a cél

2024. június 7. 22:54 // Forrás: Magyar Nemzet
Az évtized végére Veszprém Euró­pa húsz legélhetőbb városa közé tartozik majd Porga Gyula, az újrainduló veszprémi polgármester tervei szerint – írta a Magyar Nemzet.

A lap azt írja: a polgármester a következő ciklus legnagyobb kihívásának a nyolcas út elkerülő szakaszának további fejlesztését tartja. 

Az első ütem határidőre elkészült. A folytatásra határozott ígéretet kaptunk. Amint a költségvetés ezt megengedi, visszatérnek a munkagépek a 8-as útra.

A városvezető hozzátette: az Aranyos-völgyi híd építésére szintén ígéretet kapott az önkormányzat, "a közös akarat tehát nem hiányzik a kivitelezéshez." Porga vázolta azt a vízióját is, hogy Veszprémet 2030-ra a maga kategóriájában Európa húsz legélhetőbb települése közé vezetné. "Ehhez számos infrastrukturális fejlesztésre, szociális és az egészségügyi szolgáltatás jelentős javítására lesz szükségünk."

Az élhető város népszerűsége azonban visszaüt az ingatlanpiacon.  "Településünk új lakáskoncepciója azt a célt tűzi ki, hogy az előttünk álló időszakban elsősorban a fia­talok lakásproblémáin tudjon segíteni. Ennek lehet eszköze a bérlakásépítés vagy hozzájárulás az albérleti díjhoz."

Az EKF-programot értékelve a polgármester sikeresnek tartja a 2023-as évet, és úgy gondolja, a város ma sokkal többet kínál lakóinak és az ide érkező vendégeknek, mint azt korábban tehette.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. ma 11:59 Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. tegnap 20:15 Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. 2024. július 23. 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. 2024. július 23. 10:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.