Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
16°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
16°C

A generációk parkja nyílt meg a herendi Fasor utcában

2024. június 6. 14:07
A megnyitó ünnepség is a generációk találkozását mutatta be, az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát szerda délelőtt.
 

Színes társaság gyűlt össze szerda délelőtt a herendi Fasor utcai sportpálya melletti árnyas területen, hogy együtt ünnepeljék ennek a területnek a szimbolikus – és a valós életben nagyon is létező – üzenetét: vagyis hogy minden generációnak van helye a közösségben, és hogy a korcsoportok nemcsak egymás mellett, hanem egymással kapcsolódva is léteznek. 

A parkban korábban felnőtt fitnesz eszközöket helyeztek ki, majd játszóteret hoztak létre a gyerekeknek, ezúttal pedig a Barkóca Nyugdíjas Klub tagjai csinosítgatták és vették birtokba az árnyas területet, ahol tehát minden korosztály otthon érezheti magát – tudtuk meg Jánszky Lajos László polgármestertől. A gondolatra Ovádi Péter parlamenti képviselő is rácsatlakozott, aki dicsérte a herendi közösséget: ahol a generációk találkoznak egymással, az egy összetartó, boldog település. A herendi közösség erejét mutatja az is, hogy a park fejlődése alulról jövő kezdeményezésből indult el, tehát az itt élők maguk képzelték el úgy a közösségi teret, hogy ott minden korcsoport jól érezhesse magát. 

Ezt tükrözte az avató ünnepség is, ahol az óvodások, az általános iskolások és a nyugdíjas klub tagjai is adtak rövid műsort. Ennek keretében hagyományteremtő szándékkal köszöntötték a település legidősebb polgárait. A legidősebb hölgy Pintér Lászlóné Teri néni, aki 1929-ben született, három fiú édesanyja, hét unoka nagymamája, 11-szeres dédnagymama és háromszoros üknagymama. A legidősebb herendi férfi lakos, Nagy Károly bácsi nem tudott részt venni a rendezvényen, így a stafétát a második legidősebb úr, Wéber Ferenc hordozta, aki 1934-ben született Herenden, 18 évig dolgozott a szénbányában, majd a majolikában folytatta a pályafutását. 1962-ben nősült, két fiúgyermek édesapja.

Wéber Ferenc, Pintér Lászlóné és Ovádi Péter közösen öntözték meg a generációk fájátWéber Ferenc, Pintér Lászlóné és Ovádi Péter közösen öntözték meg a generációk fáját

A generációk közötti kapcsolatok fontosságára faültetéssel is felhívták a figyelmet, a csemeténél emléktáblán helyezték el az idősebb generáció üzenetét a fiataloknak.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.