Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
25°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
25°C

Új focipályát kaptak a Hársfa ovisok

2024. június 6. 11:17
A Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda Hársfa Tagóvodájában szerda délután adták át az új és modern burkolatú focipályát a kicsiknek, mely az óvoda és Bázsa Botond képviselő közös támogatásából valósult meg. A pálya nemcsak a gyermekek sportolási lehetőségeit bővíti, hanem hozzájárul az egészséges életmódra neveléshez is.

A képviselő évek óta támogatja a belvárosi körzetében található Hársfa Óvoda és Módszertani Bölcsőde fejlesztéseit. Minden év tavaszán egyeztetnek az intézmények vezetőségével, hogy egy sokkal élhetőbb és modern környezetet teremtsenek a gyermekek számára. Az új focipálya külön öröm a kicsiknek, hiszen az óvoda aktív résztvevője a Bozsik-programnak, melynek egyik fontos célkitűzése, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség segítségével, a legkisebbeket, az óvodás korúakat is megszólítsák és bevonják a labdarúgásba, labdával történő játékokba.

Czukelter Ildikó, Sándor Edit és Bázsa BotondCzukelter Ildikó, Sándor Edit és Bázsa Botond

Az MLSZ óvodás programjának célkitűzése a gyermekek sokoldalú mozgáskultúrájának, fejlesztése, a sportolás megszerettetése, a tehetségek felfedezése és egyesületekbe történő közvetítése – olvasható az egyesület honlapján.

Az ovis focipálya területe 12x7 méter, összesen 2,5 millió forintból valósult meg, ebből egy millió forintot Bázsa Botond képviselő támogatott, a kivitelezésben a VKSZ Zrt. segítségét kérték. A szilárd alapra helyezett műfüves burkolatú pálya vízáteresztő, így a nagy esőzések adta problémákat is kiküszöbölték, illetve Czukelter Ildikó, a tagóvoda vezetője elmondta, hogy az ovi udvarának ezen területével mindig sok gond volt, a por vagy éppen sártenger miatt a gyerekek eddig nem tudták használni az udvar nagyrészét.

Sándor Edit, a körzeti óvodavezető kiemelte, hogy a képviselővel mindig jó volt a kapcsolat, nyitottan áll minden kéréshez és kérdéshez, a következő beruházásként pedig napvitorlákat szeretnének elhelyezni a focipálya mellé.

A helykihasználás miatt a tornaórákat már kint a szabad levegőn is megtarthatják az óvodapedagógusok, és összesen 108 kisgyermek élvezheti az új fejlesztést.

Balogh Dóra
Vámosi Patrik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.