Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
27°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
27°C

Visszanyerheti Szoboszlai legjobb formáját a 2024-es Eb előtt?

2024. június 4. 17:35

Minden magyar fociszurkoló néz naponta a naptárra és számolja a háralévő napokat az idei, németországi labdarúgó Európa-bajnokság kezdetéig. Ez nem is meglepő, hiszen a magyar válogatottnak rég volt olyan jó szériája, mint a selejtező időszakban és régen volt ennyi esélye komolyabb eredményt elérni egy kontinensviadalon.

A németországi versenysorozat csoportjait már jó ideje kisorsolták, a magyarok nem egy könnyű csoportot kaptak, de az eb csoportok esetében ez nem is kell senkit, hogy meglepjen, tekintve, hogy az európai nemzeti ligák a világ legerősebbjeinek számítanak, így aztán az EB kapcsán bátran kijelenthető, hogy könnyű ellenfél nincs is.

Ami a magyarokat illeti, a csoportkörben egyrészt a házigazda, foci nagyhatalomnak számító németekkel kell megmérkőzni. Velük kapcsolatban évtizedekig tartotta magát a szállóige, miszerint a foci az a sport, amit 22 játékos 90 percig játszik és végül a németek nyernek. Gary Lineker mondása talán veszített tartalmából az utóbbi időben, de ezt korántsem kell készpénznek venni.

A németek mellett a Magyarokra a csoportkörben vár még egy párharc a svájciakkal, akik az utóbbi években egyre jobb teljesítményt nyújtanak és számos válogatott életét keserítették már meg, valamint a mindig kellemetlen skótokkal is lesz egy 90 perces csata. 

Ezek kimenetelétől függően pedig a magyar válogatott akár az egyenes kieséses fázisig is eljuthat, ahol pedig már sok minden megtörténhet. Na de nézzük, mit jósolnak a szakértők a piros-fehér-zöld gárdának.

Magyar esélyek

Fotó: PixabayFotó: Pixabay

Ahogy arról a cikk elején már szó esett, a magyarok rég voltak ennyire jó formában, rég nyújtottak ennyire jó teljesítményt. Ezt alátámasztja a statisztika is, ugyanis a csapat 2022 szeptembere óta veretlen, ezzel pedig a németországi EB-re kvalifikált válogatottak közül a legjobbnak számít.

A fogadóirodák is felfigyeltek erre a teljesítményre, ugyanis Magyarország az oddsok jelenlegi állása szerint a 12. helyen áll, ugyanis a magyar elsőségért 80-szoros pénzt fizetnének ezek a bukmékerek.

A leggyakrabban a görögökkel szokás összehasonlítani a magyarok helyzetét, akik 2004-ben hasonló pozícióból indultak és végül megnyerték az Európa-bajnokságot, miközben az akkori előrejelzések számukra sokkal kisebb esélyt vetítettek előre, mint most a magyaroknak. 

Szoboszlai, a kulcsjátékos

Az esélylatolgatások a szakértői elemzések március második felében indultak el, miután Rossi keretet hirdetett. Nagy meglepetés a támadó vonalon nem történt, ugyanis a szövetségi kapitány és a magyar közvélemény egyetért abban, hogy a Szoboszlai-Sallai-Varga trió nyerő kombinációnak számít.

Ugyanakkor, érdemes kicsit részletesebben kitérni Szoboszlai Dominikra, akit sokan a válogatott kulcsfigurájának tekintenek. Elsősorban azért, mert a Liverpoolban az elmúlt idényben nem egészen úgy ment a játék, ahogy tervezte, ráadásul egy sérülés is nehezítette a helyzetét.

Szoboszlai legutóbb arról beszélt, hogy lépésről-lépésre kellett újból felépítenie magát a sérülése után, de keményen dolgozott, nem csak azért, mert klubcsapata számított rá, hanem azért is, hogy a nyári kontinensviadalon a nemzeti válogatottban is a legjobb formáját hozhassa. 

Abban mindenki biztos lehet, hogy Szoboszlai esetében motiváció hiányáról szó sincs, egészen biztos, hogy mindent megtesz azért, hogy június közepére elérje a csúcsformáját és gólokkal örvendeztethesse meg a közönséget.

Ezt az eltökéltséget mutatja az is, hogy a Budapest Sportarénába tervezett közönségtalálkozója, amelynek a szervezők a Szoboszlai Live Show nevet adták, elmarad. Pontosabban, 2025 nyarára halasztják, az indoklás szerint azért, hogy minél jobban az EB-felkészülésre tudjon összpontosítani.

Ami a csatársor másik két tagját illeti, Sallai Rolandnak egy ágyéksérülése volt, de emiatt inkább klubcsapatának kellett őt hiányolnia. Amennyiben az Európa-bajnokságon jól szerepel, a hírek szerint akár egy magasabb szintű csapatba is igazolhat.

A trió harmadik tagja, Varga Barnabás, aki az NB-1 góllövő listáját vezeti, a Fradival egyben bajnoki címet is ünnepelhetett. Róla is elmondható, hogy kiugró formában van, az MTK elleni rangadón négyszer rezegtette meg az ellenfél hálóját, de az EB-selejtezőkön is sikerült gólokat szereznie.

Összességében elmondható, hogy magyar oldalról minden készen áll a június-júliusi kontinensviadalra. A csapat együtt van, jó formában van, sikeres szériát tudhat maga mögött. A szurkolók pedig izgatottan várják a három csoportmeccset és bíznak a folytatásban, valamint abban, hogy hosszú idő után a csapat újabb történelmi eredményt érhet el.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.