Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C

Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona

2024. május 30. 17:20
Átadták a nagymacskák megújult kifutóját a Veszprémi Állatkertben csütörtökön. A látogatókat szibériai tigrisek, kárpáti hiúzok és hópárducok várják.

A Modern Városok Program ötmilliárd forintos támogatásából fejlesztették az állatkert Fejes-völgyi részét, ennek a beruházás-sorozatnak a záróakkordjaként a nagymacskák is tágasabb, szebb új otthonukba költözhettek. 

A nemzeti színű szalagot csütörtök délután vágták át a helyszínen, ahol Porga Gyula polgármester rámutatott: a veszprémi állatkertben minden évben van mit ünnepelni. A nagymacska-kifutó elkészülte egy újabb lépés abban a folyamatos és tudatos építkezésben, ami a Veszprémi Állatkertet jellemzi. A zoo évről évre bővült, csinosodott, mára XXI. századivá vált. Ez a fajta gondolkozás és építkezés szükséges városi szinten is ahhoz, hogy Veszprém igazán élhető település lehessen.

Ovádi Péter, Navracsics Tibor, Porga Gyula, Török LászlóOvádi Péter, Navracsics Tibor, Porga Gyula, Török László

A most megvalósult beruházás a város és a térség számára gazdasági szempontból is jelentős – mutatott rá Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter. Kifejtette: amellett, hogy az állatkert és a rá épülő vállalkozások munkahelyeket teremtenek, az idegenforgalmi statisztikákban is jelentős értéket jelent, és vonzóvá teszi Veszprémet, hiszen amikor a cégvezetők azt keresik, hol fektessenek be, az is fontos szempont számukra, hogy milyen körülmények és lehetőségek várják őket a munkaidőn kívül is. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő méltatta a Porga Gyula polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök által a Modern Város Programban körvonalazott terveket, és azt, hogy ebből a fejlesztési csomagból az állatkert is részesült. Mint mondta, a zoo évente több mint 400 ezer látogatót fogad, Veszprém egyik fő látványossága, ezért is fontos, hogy miként képviseli városunkat. A vendégek mellett azonban fontosak a veszprémiek is, akik a Veszprém-kártyának köszönhetően kedvezményesen látogathatják a vadasparkot. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. ma 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. ma 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   tegnap 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.