Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C

Tízmilliókat spórolnak a veszprémiek a sikeres LED-csereprogramnak köszönhetően

2024. május 29. 18:09
Közel háromezer veszprémi család élt az ingyenes LED-csere program lehetőségével, így pedig mindent összeadva 107 millió forintos megtakarítást sikerül elérni a megyeszékhelyen. Az eredményekről Brányi Mária alpolgármester tartott sajtótájékoztatót, ahol azt is bejelentette, hogy Veszprém ennek köszönhetően megkapta a Zöld bajnok oklevelet is.

Egy átlagos háztartás energia-felhasználásának körülbelül 30%-át a villamosenergia adja. Már ez az arány is sokatmondó, ha egy országos program pont azt a célt tűzte ki, hogy a hazai háztartásokban a régi égőket takarékos LED-megoldásokra cseréljék le, ezzel nagyságrendekkel csökkentve az áramszámlát.

A CYEB-csoport által meghirdetett kezdeményezéshez csak Veszprémből összesen 2946 háztartás regisztrált tavaly, ezekben 34 517 darab izzót cseréltek ki ingyenesen új LED-es verziókra – tájékoztatott a program helyi sikereiről Brányi Mária szerdai sajtótájékoztatóján.

Az így átadott LED-ek értéke 65,7 millió forint, ezek 41,4 millió forintos megtakarítást jelentenek, tehát a teljes program csak Veszprémben 107 millió forintos megtakarítást jelent.

A CYEB programjához országosan ötszáznál is több település csatlakozott, a legjobban teljesítő települések, ahol a legtöbben regisztráltak a programba pedig megkapták a Zöld bajnok oklevelet, köztük Veszprém is, amit Brányi Mária vett át a napokban egy Budakalászon tartott konferencián.

Az alpolgármester elmondta: a programnak nemcsak a pénztárcákra van jó hatása, hanem ezáltal 403 tonnával csökken a város CO2 kibocsátása is.

Veszprém sikeres szereplése a LED-csereprogramban azt bizonyítja, hogy az önkormányzat nemcsak a stratégia megalkotásában jó, hanem annak végrehajtásában is konkrét tettekkel – húzta alá Brányi Mária.

A tervek szerint egyébként idén a CYEB révén folytatódni fog a program.

vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. ma 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. ma 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.