Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyíltvízi úszók Vk: Rasovszky bronzérmes Szardínián

2024. május 25. 22:04 // Forrás: MTI
A Balaton ÚK Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának Szardínián rendezett pénteki 10 kilométeres versenyében. Klubtársa, Betlehem Dávid negyedik lett.

A világszövetség eredményközlője szerint az olimpiai táv regnáló világbajnoka és honfitársa, a szintén ötkarikás kvótás Betlehem Dávid óriási hajrát vívtak francia riválisaikkal, végül a 2016-ban Rióban ötkarikás bronzérmes Marc-Antonie Olivier csapott be elsőként, őt a januári dohai vb-n öt kilométeren győztes Logan Fontaine követte 1.30 másodperces lemaradással.

Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky mindössze két tizedmásodperccel később ért be, Betlehem pedig őt három tizednyi különbséggel követte.

Rasovszky Kristóf harmadikként ért célba - Fotó: MÚSZRasovszky Kristóf harmadikként ért célba - Fotó: MÚSZ

"Ez jó volt, bár kicsit meg vagyok fázva, de ez annyira nem zavart. Nagyon jól mentek az edzések az elmúlt időszakban, és a versenyen is kifejezetten jól éreztem magam. Az éremnek nagyon örülök, remélem, az Európa-bajnokságon is meglesz a dobogó" - idézte a magyar szövetség a bronzérmest.

A férfiaknál 60-an ugrottak vízbe, Gálicz Péter a 45. helyen végzett.

A nőknél legjobb magyarként Fábián Bettina a hatodik helyen zárt, az 53 fős mezőnyben Szimcsák Mira a 20., Olasz Anna pedig 25. lett.

A világkupában összetettben Betlehem második, Rasovszky hetedik, Fábián harmadik helyen áll féltávnál - a sorozat októberben zárul, amikor a portugáliai Setubal, majd Hongkong várja a legjobbakat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.