Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Boldog gyereknapot varázsolt a Cholnoky Kerekasztal

2024. május 21. 18:56
Játékokkal lepte meg a Cholnoky Kerekasztal Egyesület a lakótelep három köznevelési tagintézményét gyereknap alkalmából.

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő, a kerekasztal alapítója elmondta: a 2019-ben létrehozott egyesülettel az elmúlt öt évben számos programot tudtak már megvalósítani: hagyományteremtő szándékkal indították például útjára a városrészben a karácsonyi ünnepséget, ami addig nem volt, az elmúlt három esztendőben azonban minden decemberben megrendezték, illetve az idén második alkalommal jelentkezik a Cholnoky juniális is, mely kifejezetten a családokat célozza meg. Emellett mindig voltak önkéntes és jótékonysági adománygyűjtő akcióik is, de eltökélt szándékuk volt az is, hogy az itt lévő intézményeket ne csak a programokba tudják bevonni akár közreműködőként, akár résztvevőként, hanem lehetőségeikhez mérten támogassák is őket.

Csocsó asztalt rejt a dobozCsocsó asztalt rejt a doboz

Ehhez persze szükség volt az eltelt időre is: 2 és fél évvel ezelőtt alakult civil szervezeti, egyesületi formába a Kerekasztal, így azóta a sikeres és nyertes pályázatoknak, a szponzori támogatásoknak és a befizetett tagdíjaknak köszönhetően összejött egy kicsit nagyobb pénzforrás, amiből gazdálkodhatnak ilyen formán is.

Ezúttal a három köznevelési intézményt: a Cholnoky Jenő Általános Iskolát, a Cholnoky tagóvodát és az Aprófalvi Bölcsődét tudták fejenként 50 ezer forinttal támogatni, melyet az intézményvezetők visszajelzése alapján olyan játékok megvásárlására fordították, aminek a gyerekek a leginkább örülnek: az iskola esetében egy csocsó asztalra, az ovit és a bölcsit pedig kültéri játékokkal lepték meg.

Emellett a ma megnyílt Bara Ház számára is adományoztak egy vérszilvafát, amit azóta el is ültettek annak udvarán, bízva benne, hogy a hiánypótló intézmény szolgáltatásaival minél több kisgyermeknek és családnak tud majd segíteni a jövőben.

Fotó: Vámosi Patrik

Bertalan Melinda
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.