Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
30°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
30°C

Ezekhez az ételekhez szinte kötelező a dezodor

2024. május 19. 16:53 // Forrás: divany.hu
Van néhány olyan hétköznapi étel, ami kifejezetten felerősíti a testszagot. Érdemes ezeket elkerülni egy romantikus vacsora menüsorában.

A testszagot leggyakrabban az izzadsággal kötjük össze, pedig önmagában az izzadságcseppeknek nincsen szaga, csak akkor, amikor találkozik a bőrünkön lévő baktériumokkal.

A testszag megváltozhat a hormonok, fertőzések, gyógyszerek vagy betegségek (például cukorbetegség), illetve az elfogyasztott ételek miatt is. Utóbbiakról készített a divany.hu egy összesítést, hogy melyek befolyásolhatják leginkább azt, hogy testünk milyen szagot áraszt magából.

Spárga

A spárgáról köztudott, hogy nagyon erős, kellemetlen szagúvá teszi a vizeletet. Természetes vizelethajtó, amely támogatja a veséket és a húgyhólyagot. Ahogy a szervezet természetes módon megemészti és lebontja a spárgában lévő kénes vegyületeket, a vizeletet spárgás szagúvá teheti. Érdekes viszont, hogy nem mindenkinél jelentkezik ez a hatás.

Fűszerek

A kömény, a görögszéna (currykben használatos), a chili és más csípős fűszerek izzadást okozhatnak, ahogy a szervezet megemészti őket. Nemcsak a leheleten érződnek meg órákig, hanem a hajon, a bőrön és a ruhán is megtapadhatnak.

Hagyma

Szinte minden receptben található hagyma, fokhagyma, póréhagyma és mogyoróhagyma. De bármennyire is szeret az ember ezekkel az alapanyagokkal dolgozni főzés közben, érdemes észben tartani, hogy ezek azok a zöldségek, amik leginkább testszagot eredményezhetnek, mivel a magas kéntartalmú élelmiszerek közé tartoznak.

Mivel a kén óriási befolyással van szervezetre, így a test illatára is hat. A pórusokon, a véráramon és a vizeleten keresztül kiszivároghat, rossz leheletet okozhat, és az izzadságban lévő baktériumokkal kombinálva nem túl vonzó testszagot eredményezhet.

Vörös hús

2006-ban a Liverpooli Egyetem végzett egy tanulmányt, amelyben azt vizsgálták, hogy a vörös hús hogyan befolyásolja a testszagot. Arra jutottak, hogy a vörös húst fogyasztóknak intenzívebb és kevésbé kellemes szaguk volt, mint azoknak, akik nem fogyasztottak húst. Mivel a vörös hús nagyon zsíros, a szervezet nehezebben emészti meg, emiatt kölcsönhatásba lép az emésztőrendszerben lévő baktériumokkal, amelyek zsírsavakat termelnek, ezek aztán csípős szagú izzadság vagy gáz formájában távoznak a szervezetből.

Hal

Viszonylag ritka, hogy a hal komolyabb testszagot okozzon, azonban ha valakinek a génjei olyanok, akkor érdemes meggondolnod a rendszeres fogyasztását. Néhány embernek a szervezete a tenger gyümölcsei által termelt kolin nevű mellékterméket halszagú trimetilaminná alakítja át. Ez a vegyület végighalad a szervezeten, majd a lehelettel és a bőrön keresztül szabadul fel. 

vehir.hu
további cikkek
Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Nem csak a fejünk, de a közösségi média is tele van olyan mémekkel, amelyek a hétfőhöz kapcsolódó ösztönös undorunkat, szebb szóval szorongásunkat fejezik ki. Nem véletlen. Kezdődik a munka, korán kell kelni, és már reggel nyolctól csak azt várjuk, mikor lesz már újra hétvége. Biztos, hogy jó így élni? ma 11:30 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. 2024. július 13. 12:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.