Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C

Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll Párizsban

2024. május 12. 22:46 // Forrás: MTI
Rasovszky Kristóf csak a nyíltvízi versenyben indul a párizsi olimpián, míg Betlehem Dávid medencében - 1500-on - is rajthoz áll majd.

A veszprémiek két kiváló úszója az M4 Sport Úti cél: Párizs 2024 című műsorában jelentette be, mely számokat vállalja az ötkarikás játékokon.

A Tokióban ezüstérmes, februárban Dohában világbajnok Rasovszky a 10 kilométeres nyíltvízi szám mellett 400, 800 és 1500 méter gyorson is rendelkezik olimpiai szintidővel, de amint azt elmondta, a medencében leginkább csak döntős szereplésben reménykedhetne, ráadásul ha esetleg rosszul szerepelne, az nem lenne jó előjel a Szajnában sorra kerülő küzdelemre, egy jobb eredmény pedig semmi különöset nem jelentene. Hozzátette, nagy céljai vannak Párizsban, nem kockáztatna a medencés szerepléssel.

Rasovszky Kristóf (b) és Betlehem Dávid bemelegít a férfi nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenye elõtt a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi ZsoltRasovszky Kristóf (b) és Betlehem Dávid bemelegít a férfi nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenye elõtt a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Ezzel szemben Betlehem Dávid arról beszélt, hogy egy esetleges jó 1500-as szereplés extra lökést adhat neki. Ráadásul mindenképpen szeretne legalább egy számot medencében vállalni, mivel tavaly a világkupa-sorozatban a víz rossz minősége miatt nem rendezték meg a párizsi nyíltvízi versenyt, és ez szerinte akár az olimpián is előfordulhat. Hozzátette, abban Rasovszkyval egyetértenek, hogy ha "egy-két hét kórházi kezeléssel járna" a Szajnában való úszás, vállalnák a kockázatot egy jó eredmény elérése érdekében.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.