Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C

A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc

2024. május 10. 14:10
A szociális területen jól működő gyakorlatokról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő. 

A politikus két, a Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény szárnyai alatt működő kezdeményezésről adott számot. Az első témakör a menstruációs szegénységben élő nők támogatása, amelyre az önkormányzat idén másfél millió forintot különített el a költségvetésben, ebből támogatják azokat a lányokat, nőket, akik számára anyagi lehetőségeik nem elérhetők a menstruációs higiéniai termékek. Gerstmár megjegyezte: a választókerületi keretből ő maga is támogatja az ügyet. További lehetőségeket teremtenek az adományok: a Családsegítő ugyanis a tavasz során sikeres gyűjtőakciót szervezett. 

Gerstmár Ferenc egy másik témára is ráirányította a figyelmet: a Damjanich János utca 7. szám alatt működő ruhakuckót szintén a Családsegítő működteti. A helyszínen keddenként várják az évszaknak megfelelő, jó állapotú, használható ruha felajánlásokat, amelyeket rászorulók részére továbbítanak. A képviselő megjegyezte: ezt a kezdeményezést is segíti a képviselői keretből, nemcsak a szociális segítségnyújtás miatt, hanem azért is, mert a kidobástól megmentett ruhák további hasznosítása a környezeti fenntarthatóság szempontjából is előremutató.

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. ma 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. ma 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. ma 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. tegnap 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.