Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
22°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
22°C

A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc

2024. május 10. 14:10
A szociális területen jól működő gyakorlatokról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő. 

A politikus két, a Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény szárnyai alatt működő kezdeményezésről adott számot. Az első témakör a menstruációs szegénységben élő nők támogatása, amelyre az önkormányzat idén másfél millió forintot különített el a költségvetésben, ebből támogatják azokat a lányokat, nőket, akik számára anyagi lehetőségeik nem elérhetők a menstruációs higiéniai termékek. Gerstmár megjegyezte: a választókerületi keretből ő maga is támogatja az ügyet. További lehetőségeket teremtenek az adományok: a Családsegítő ugyanis a tavasz során sikeres gyűjtőakciót szervezett. 

Gerstmár Ferenc egy másik témára is ráirányította a figyelmet: a Damjanich János utca 7. szám alatt működő ruhakuckót szintén a Családsegítő működteti. A helyszínen keddenként várják az évszaknak megfelelő, jó állapotú, használható ruha felajánlásokat, amelyeket rászorulók részére továbbítanak. A képviselő megjegyezte: ezt a kezdeményezést is segíti a képviselői keretből, nemcsak a szociális segítségnyújtás miatt, hanem azért is, mert a kidobástól megmentett ruhák további hasznosítása a környezeti fenntarthatóság szempontjából is előremutató.

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.