Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C

Megújult a takácskerti sportpálya

2024. május 6. 15:56
Az Európa Kulturális Fővárosa év alatt rengeteg nagyszabású infrastrukturális beruházás történt Veszprémben, de a városrészek fejlődése nem állt meg, és a helyi közösségek töretlen erővel dolgoznak együtt továbbra is. Ahogy a Takácskert eddig elhanyagolt focipályának megújulása is ezt mutatja.
 

Már délelőttől együtt töltötték a vasárnapot a városrész lakosai, közösségépítő piknikkel, sportversenyekkel és anyák napi köszöntéssel várták az érdeklődőket.

Az eseményen Porga Gyula polgármester köszöntötte a veszprémieket, elsősorban az édesanyákat és a nagymamákat a jeles nap alkalmából. A polgármester arról beszélt, hogy az ilyen kezdeményezések nagyon fontosak, mert tényleg a helyben élők fognak össze és teszik közös erővel sokkal élhetőbbé és szebbé a környezetüket, amitől a szívüknek még kedvesebb lesz otthonuk. Az önkormányzatnak és városvezetőknek pedig az a feladatuk, hogy minden ehhez hasonló civil kezdeményezést támogassanak és segítsenek a létrejöttében.

,,Az a dolgunk, hogy segítsük ezt a folyamatot, hogy évről évre gyarapodjon, mindig szépüljön a város, mindig történjen valami, amitől még jobb lesz itt élni, hiszen hogyha itt jó élni ebben a városrészben, akkor azt is üzeni, hogy a városban is jó élni. A legfőbb üzenete a mai napnak, hogy ez a fajta közös gondolkodás az, ami megtart bennünket, és előrevisz” – fogalmazott a polgármester.

Porga Gyulától Halmay Gábor, önkormányzati képviselő vette át a szót:

,,Köszöntöm a Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör tagjait, akik korábban a munkájukkal, most pedig a részvételükkel, együtt azért dolgoznak, hogy ez a városrész élhető legyen és tovább fejlődhessen.”

A képviselő kitért arra, hogy öt éve, mióta megválasztották, egy dinamikusan fejlődő városrészért dolgozik a civilekkel közösen. Halmay Gábor egy civil parkot, valódi közösségi- és rendezvényteret szeretne a megújított focipálya területén létrehozni. Egyelőre a meglévő költségkeret alapján a kapukat hozták helyre, labdafogó hálóval, rendezték a terepviszonyokat, amelyhez a VKSZ Zrt. és a Városüzemeltetési Iroda nyújtott segítséget.

,,Várok mindenkit szeretettel, aki ebben a munkában segítségre tud lenni és ötletei vannak a továbbiakban is. Mindenre nyitottak vagyunk” – emelte ki a képviselő.

A játékos sportversenyek mellett büfékocsival is várták a résztvevőket, illetve Németh Kira énekes, Dervalics Róbert, a „magyar Louis Armstrong” és Pingiczer Szilárd jazz-zongorista szórakoztatott zenéjével mindenkit, aki vasárnap kilátogatott a Takácskertbe.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tegnap 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. tegnap 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. 2024. május 17. 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.