Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C

Női kézilabda BL: Esbjergben is kikapott, nem jutott négyes döntőbe a Ferencváros

2024. május 5. 17:54 // Forrás: MTI
Az előző idényben ezüstérmes Ferencváros nem jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel hazai egygólos vereségét követően vasárnap idegenben 29-24-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett Esbjergtől.

A budapesti négyes döntőt június első hétvégéjén rendezik az MVM Dome-ban, a Győri Audi ETO szombaton már biztosította helyét a tornán.    

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Team Esbjerg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-24 (17-10)
Továbbjutott
: az Esbjerg kettős győzelemmel, 55-49-es összesítéssel.
lövések/gólok: 44/29, illetve 49/24
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 4/2
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka (archív)Fotó: MTI/Bodnár Boglárka (archív)

Múlt szombaton Érden a dán csapat 26-25-re legyőzte a Ferencvárost. A zöld-fehéreknek nem ismeretlen a BL egyenes kieséses szakaszában az idegenbeli fordítás: az elmúlt idényben a Metz elleni negyeddöntőben, a jelenlegi kiírásban pedig a nyolc közé jutásért vívott párharcban a Brest Bretagne ellen sikerült a rivális otthonában kiharcolni a továbbjutást. Ezúttal a világklasszisokat (többek között Henny Reistadot és Nora Mörköt) felvonultató dán alakulat ellen lett volna szükség bravúrra Allan Heine vezetőedző együttesének úgy, hogy a házigazdák hazai pályán csupán egyszer kaptak ki az idényben: januárban a BL-címvédő Viperstől 37-32-re.

Háromgólos sorozattal indította a találkozót a házigazda, 5-1-nél Allan Heine időt is kért. A játékrész derekára ötgólos előnyt dolgozott ki az Esbjerg (10-5), az első félidő hajrájához közeledve, mínusz hatnál pedig hét a hat elleni játékra állt át támadásban a Ferencváros. A vendéglátó rendre lőtte a gyors és könnyű gólokat, a zöld-fehérek létszámfölényes helyzetben is sokszor rontották el a befejezéseket, így a pihenőre úgy vonulhattak a felek, hogy hét találat volt az Esbjerg előnye.

A második félidő elején egyik csapat sem brillírozott támadásban, több mint három perc telt el, amikor az FTC először betalált. A budapesti együttes 3-0-val kezdte a játékrészt, támadásban javult a teljesítménye, lelkesen játszott és az egyéni teljesítmények is feljavultak, viszont Dragana Cvijic megsérült. A szenvedélyes játéknak köszönhetően 12 perccel a végső dudaszó előtt 24-22-re felzárkózott a Ferencváros, támadhatott az egygólos különbségért is, ám újabb két találattal négygólosra hízlalta előnyét a dán gárda. Innen már nem volt visszaút a Ferencvárosnak, amely a tavalyi ezüstérem után ezúttal nem lesz érdekelt a négyes döntőben.

A mezőny legeredményesebbjeként Klujber Katrin nyolcszor talált be, az Esbjergben Sanna Solberg hat gólt szerzett. A dánok hálóőre, Anna Kristensen 14 lövést hatástalanított, ferencvárosi részről Janurik Kinga ötször, Böde-Bíró Blanka egyszer tudott védeni.

A másik vasárnapi visszavágón a Bietigheim hazai négygólos sikerét követően két találattal maradt alul az Odense otthonában. A német együttesben Faluvégi Dorottya egyetlen lövését gólra váltotta, Háfra Noémi nem talált be, míg a nyáron a francia Chambray Touraine-hez igazoló Szikora Melinda sérülése után továbbra is lábadozik.

a nap másik visszavágóján:
Odense HB (dán)-SG BBM Bietigheim (német) 32-30 (17-16)
továbbjutott: a Bietigheim, 60-58-as összesítéssel.

szombaton játszották:
Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég) 24-26 (15-17)
továbbjutott: a Győr 54-49-es összesítéssel.

A budapesti négyes döntőbe jutott csapatok: Győri Audi ETO KC, Team Esbjerg (dán), Metz HB (francia), SG BBM Bietigheim (német)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.