Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C

Hat versenyző kilenc érmet szerzett

2024. május 4. 22:58 // Forrás: VEDAC
A VEDAC sportolói kilenc érmet szereztek a Hatvanban rendezett XIII. Spirit Open elnevezésű nemzetközi tekvondóversenyen.

Hét ország mintegy 400 sportolója (800 nevezéssel) versenyzett az április közepén Hatvan sportcsarnokában a Spirit Open elnevezésű nemzetközi kupán. A kétnapos rendezvény szombati napján a gyermekek és serdülő léptek pástra.

Csomai Miron a gyerekek között formagyakorlat versenyszámban magabiztos teljesítménnyel jutott a döntőig. Ott egy hasonlóan erős román riválissal találkozott, aki ellen szoros menetekben kétszer is döntetlenre állt, ám a végjátékot a VEDAC-os bírta jobban, aki 3-2-es sikerével a dobogó legfelső fokára állhatott. Küzdelemben szintén jól teljesített, ott harmadik lett.

A serdülők között Dobai Zsiga lépett tatamira, akit az elődöntőben állították meg, így bronzérmet hozott haza. Végül a szintén serdülő Pintér Levente kiváló versenyzéssel küzdelemben ötödik lett, az erőtörés negyven fős mezőnyében pedig kevéssel maradt le a dobogóról.

Tóth András Áron, Bécsi Nikolett, Győrffy Kristóf és Vajky LászlóTóth András Áron, Bécsi Nikolett, Győrffy Kristóf és Vajky László

Vasárnap az ifi és felnőt kategóriák kerültek sorra, ekkor ismét három VEDAC-os volt érdekelt.

Az ifiknél Györffy Kristóf küzdelemben magas „fordulatszámon” kezdett, ami végig kitartott. A döntőben sem változtatott a taktikáján, teljesen kijátszva az energiáját, fölényes, 4-0-s győzelemmel nyerte meg a kategóriáját.

Tóth Áron András immáron a felnőtt korcsoportban indult, de rögtön látszott, hogy nem a véletlennek köszönhette a fiatalok között korábban szerzett aranyérmeit. Formagyakorlatban harmadik és küzdelemben is bronzérmet szerzett.

Bécsi Nikolett két nappal az Európa-bajnokságra utazás előtt is megmérette magát. Reggel 9 órakor az erőtöréssel kezdte a sorozatot, ám a korai időpont sem okozott különösebb problémát számára, meggyőző fölénnyel nyert. Formagyakorlatban is végig határozott szereplést mutatott az elődöntőben, ahol egy szlovák ellenfél állította meg, így a dobogó harmadik fokán végzett. Következett a küzdelem (a legkönnyebb súlyúaknál, -50 kg), itt is érvényesült a jó felkészülés: simán jutott túl ellenfelein, a döntőben látványos és meggyőző találatokkal szerezte meg az első helyet.

A sportolókat Vajky László edző kísérte el.

A VEDAC kiválóságai összesen négy arany- és öt bronzéremmel zárták a viadalt.

Csomai Miron: formagyakorlat 1. hely, küzdelem 3. hely
Dobai Zsiga: formagyakorlat: 3. hely
Pintér Levente: küzdelem 5. hely
Győrffy Kristóf: küzdelem 1. hely
Tóth András: formagyakorlat 3. hely, küzdelem 3. hely
Bécsi Nikolett: küzdelem 1. hely, erőtörés 1. hely, formagyakorlat: 3. hely

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.