Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C

A család az első - Gyereket a magasba!

2024. május 4. 18:33
Idén is megszervezték azt az eseményt, melynek ötlete Böjte Csabától, ferences rendi szerzetestől származik. A Gyereket a magasba! program nem jelent más, minthogy egyszerre, az ország több pontján emeljük magasra a gyermekeinket, ezzel megmutatva, hogy kiállunk a hagyományos családi értékek és a gyermekvállalás fontossága mellett.
 

Az eseménysorozathoz Veszprém 2019-ben csatlakozott, melynek évről évre Héthelyi Réka a mentora, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi szervezetének vezetője, de a szervezésben részt vesz a veszprémi önkormányzat, a Szent Margit Óvoda, a Családika, a Kukkantó Egyesület, a VeszprémTV, és a Csermák Antal Zeneiskola is.

,,Családban élni jó, a család az erőforrásunk, Veszprém pedig híres a családbarát közösségeiről, melyeket az ehhez hasonló eseményekkel szeretnék még jobban megerősíteni. Ezt mutatja az is, hogy vannak családbarát vállalatok a városban, és az idén két intézmény kapta meg a Családbarát Oktatási Intézmény címet is, a Csermák Antal Zeneiskola és a Szent Margit Óvoda” – nyilatkozta lapunknak Héthelyi Réka.

Veszprémhez hasonlóan negyven másik városban tartottak ilyen rendezvényt, a mi városunk most virággal és műsorral - Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola Tücsök zenekara, illetve a Báthory-iskolába kihelyezett alsós néptánccsoportja lépett fel, majd a Gizella-díjas Kis-Bakony táncegyüttes - az édesanyákat is köszöntötte, a közelgő anyák napja apropóján.

Az eseményre kilátogatott Porga Gyula, Veszprém város polgármestere, egyben a rendezvény fővédnöke is, aki elmondta:

,, A mi dolgunk városvezetőként, önkormányzatként, városként, hogy közösségeket építsünk, a legkisebb közösség az pedig maga a család. Minden olyan esemény vagy rendezvény, ami a veszprémi családoknak segít, vagy magára a család fontosságára, a gyermekekre irányítja a figyelmet, abban mindig segíteni fogunk. Fontosak az infrastrukturális beruházások, az elmúlt években számos olyan fejlesztés volt, ami kifejezetten a gyerekeinket, a családosokat próbálta segíteni. Másodszor fontos az is, hogy a szolgáltatásokban is megjelenjenek ezek az elvek, a különböző családbarát szolgáltatások, amelyekért szintén sok elismerést kap a város.„

,,A Gyereket a magasba! egy szeretetteljes program, ami felkelti az emberek figyelmét egy jó cél érdekében. Arról szól, hogy büszkén és jókedvűen emeljük a magasba a gyermekeinket és mutassuk meg a világnak őket és a családi értékeinket ” – tette hozzá a polgármester.

A fő attrakció a flashmob volt, a jelenlévők közül mindenki kézenfogta a másikat, és gyerekek és felnőttek együtt járták a körtáncot, majd háromszor is a magasba emelték a kicsiket. A részt vevő gyermekek egy szál virággal ajándékozták meg édesanyjukat, utána pedig Így tedd rá! címmel a Szent Margit Óvoda óvodapedagógusai rendeztek játszóházat a Csermák Antal Zeneiskola előtti téren.

Galéria
Gyereket a magasba!
Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. tegnap 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.