Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
16°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
16°C

A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez

2024. április 30. 15:56
Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán.

Az Ifjúsági Koncepció megújítása során az egyik legnagyobb igényként a lakhatási támogatás jelent meg, ezért a közgyűlés határozata szerint idén 30 millió forintot biztosít a város a fiatalok és munkavállalók lakhatási támogatására.

Az alpolgármester úgy véli a legkritikusabb időszak egy fiatal felnőtt életében, amikor kikerül a közoktatásból, ezért még ebben az életkezdési szakaszban van a legnagyobb támogatásra szükségük.

A támogatásra két pályázati kategóriát nyitnak meg, az igénybevehető teljes támogatási összeg nettó 300 ezer forintot jelent, amelyet az Ifjúsági Közalapítvány fog folyósítani. Pályázhatnak a 18-35 év közötti személyeknek, akiknek veszprémi állandó lakhellyel vagy tartózkodási hellyel kell rendelkezni, bérleti szerződéssel, és csak olyan veheti igénybe, akinek nincsen a tulajdonában ingatlan.

Az önkormányzathoz tartozó szerveknél vagy intézménynél dolgozó fiataloknak a támogatását is szeretné a város erősíteni, ezzel is vonzóvá tenni a köztisztviselői, közalkalmazotti pályát és a fiatal pályakezdők számára is szeretnének segítséget nyújtani. A másik kategóriában így a 18 és 30 évet betöltött közötti fiatalok pályázhatnak, szintén szükséges hozzá a veszprémi állandó lakcím, vagy ideiglenes tartózkodási hely, bérleti szerződés bemutatása. Csak olyanok pályázhatnak, akik veszprémi munkahellyel rendelkeznek, tehát kinevezés, munkaszerződés vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyra van szükség a sikeres elbíráláshoz.

Az alpolgármester hozzátette, hogy bízik benne, ezzel olyan pályakezdő fiatalokat is tudnak segíteni, akik eddig talán nem Veszprémben éltek, de szeretnének a továbbiakban itt dolgozni.

Egy másik támogatási formáról is döntött a közgyűlés, az újszülöttek után járó támogatási lehetőséget Kovács Rajmund, önkormányzati képviselő javaslatára fogadták el, és dolgozták ki annak részleteit.

,,Az önkormányzat korábban egy kisebb csomag volt, amit az újszülöttek számára adtunk. Szerettük volna, hogyha most az újszülötteknek való támogatást egy kicsit modernebb formában tudjuk megadni, és ez pénzbeli támogatást fog jelenteni” – mondta el Hegedűs Barbara.

Erre az összegre minden veszprémi újszülött szülei pályázhatnak, olyanok, akiknek gyermeke 2024. január 1-je után született, fél évre visszamenőleg alanyi jogon járó és egyszeri 50 ezer forintos támogatást jelent.

Az újszülöttek támogatására összesen 20 millió forint keretösszeget különített el az önkormányzat, annak alapján, hogy az elmúlt öt évben átlagosan évente 387 veszprémi lakóhelyű kisgyermek született. 

A pályázatokhoz szükséges dokumentumokat, és részleteket Veszprém város honlapján mindenki megtalálja, a fiataloknak járó támogatására május 1-től lehet pályázni, és május 31-ig várjuk a pályázatokat, az újszülöttek szüleinek kérvényére folyamatos a folyósítás.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.