Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
16°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
16°C

Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál

2024. április 25. 13:39 // Forrás: MTI
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján.

A magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki tájékoztatása alapján Bíró Ádám és Kiss Olivér megbízatásával "teljessé vált a magyar kézilabdázás olimpiai jelenléte", hiszen a férfi és női válogatott is indul, illetve a betétprogramként bemutatkozó strandkézilabda-gálán öt magyar játékos és egy edző képviselheti Magyarországot.

"Negyvennégy éve nem fordult elő olyan, hogy mindkét csapatunk és játékvezetőink is ott voltak az olimpián, ezzel teljes a magyar részvétel" - emelte ki közleményben Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke.

"Ha ehhez hozzávesszük a strandkézilabdázókat, valóban nem lehet hiányérzetünk. Gratulálok Bíró Ádámnak és Kiss Olivérnek, valamint a teljes magyar játékvezetői társadalomnak és a sportdiplomatáinknak is, hiszen ez az ő sikerük is! A legjobb játékvezetők lesznek ott az olimpián, büszkék vagyunk rá, hogy köztük két magyar is fújhat a játékokon" - fűzte hozzá.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

Párizsban a magyar kettős mellett algériai, argentin, bosnyák, cseh, dán, spanyol, francia, két német, északmacedón, montenegrói, norvég, szlovén, svájci és svéd kettős vezet majd mérkőzéseket. Magyar játékvezetők hetedszer lesznek résztvevői az ötkarikás játékoknak, legutóbb 24 éve, 2000-ben vehetett részt a sydneyi olimpián a Klucsó Jenő-Lekrinszki Tivadar páros.

A férfi válogatott csoportriválisai Argentína, Egyiptom, Norvégia, Dánia és Franciaország lesznek, a nők Angola, Brazília, Spanyolország, Hollandia és Franciaország ellen harcolhatják ki a nyolc közé jutást.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is Párizs 2024 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is A magyar férfi és női kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. 2024. április 29. 11:21 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. 2024. április 17. 14:32 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.