Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál

2024. április 25. 13:39 // Forrás: MTI
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján.

A magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki tájékoztatása alapján Bíró Ádám és Kiss Olivér megbízatásával "teljessé vált a magyar kézilabdázás olimpiai jelenléte", hiszen a férfi és női válogatott is indul, illetve a betétprogramként bemutatkozó strandkézilabda-gálán öt magyar játékos és egy edző képviselheti Magyarországot.

"Negyvennégy éve nem fordult elő olyan, hogy mindkét csapatunk és játékvezetőink is ott voltak az olimpián, ezzel teljes a magyar részvétel" - emelte ki közleményben Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke.

"Ha ehhez hozzávesszük a strandkézilabdázókat, valóban nem lehet hiányérzetünk. Gratulálok Bíró Ádámnak és Kiss Olivérnek, valamint a teljes magyar játékvezetői társadalomnak és a sportdiplomatáinknak is, hiszen ez az ő sikerük is! A legjobb játékvezetők lesznek ott az olimpián, büszkék vagyunk rá, hogy köztük két magyar is fújhat a játékokon" - fűzte hozzá.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

Párizsban a magyar kettős mellett algériai, argentin, bosnyák, cseh, dán, spanyol, francia, két német, északmacedón, montenegrói, norvég, szlovén, svájci és svéd kettős vezet majd mérkőzéseket. Magyar játékvezetők hetedszer lesznek résztvevői az ötkarikás játékoknak, legutóbb 24 éve, 2000-ben vehetett részt a sydneyi olimpián a Klucsó Jenő-Lekrinszki Tivadar páros.

A férfi válogatott csoportriválisai Argentína, Egyiptom, Norvégia, Dánia és Franciaország lesznek, a nők Angola, Brazília, Spanyolország, Hollandia és Franciaország ellen harcolhatják ki a nyolc közé jutást.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Párizs 2024 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Július 13-án Győrben játszik páros felkészülési mérkőzést a férfi és női magyar kézilabda-válogatott, amely a párizsi olimpia előtt még a németekkel is megmérkőzik idegenben, illetve a férfiak Japánnal találkoznak barátságos összecsapáson. 2024. május 21. 14:09 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra A magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra - jelentette ki a nyári olimpia kapcsán Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a szervezet pénteki küldöttgyűlésén. 2024. május 17. 15:30 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Párizs 2024 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Július 19-én a párizsi olimpiára készülő magyar férfi és női kézilabda-válogatott is felkészülési mérkőzést játszik Németországgal, Stuttgartban. 2024. május 14. 10:58 Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll Párizsban úszás Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll Párizsban Rasovszky Kristóf csak a nyíltvízi versenyben indul a párizsi olimpián, míg Betlehem Dávid medencében - 1500-on - is rajthoz áll majd. 2024. május 12. 22:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.