Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok

2024. április 24. 22:37
Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett.

Az országos versenysorozat veszprémi állomásán a fiatalok megmutatták, miként tudnak küzdeni a közös célért, a csapat egységért. Az ügyességi feladatok lehetőséget biztosítottak a fiataloknak, hogy kipróbáljanak olyan eszközöket is, amelyekkel normál esetben nem találkoznak iskolai keretek között.

A verseny ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult, a dobogós iskolák értékes sportutalványokat kaptak. A harmadik helyezett a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola lett, a dobogó második fokára a Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola csapata állhatott, míg a nyertes a Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata lett.

Az ünnepélyen beszédet mondott Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, aki örömmel számolt be arról, jól látszik, hogy van jövője a Magyar Honvédségnek, hiszen egyre nyitottabbak a fiatalok. A szóban forgó nap egy apró lépés a honvédség útja felé, de bízik abban, hogy erősödött bennük az érzés. A verseny egyik célja az volt tehát, hogy a katonaság minél vonzóbb legyen a fiataloknak, valamint az is, hogy a gyerekek megtanuljanak egy közös célért küzdeni. „Ha erősek vagyunk, akkor az izommal küzdünk, ha okosak, akkor ésszel, de ha a szívünkkel küzdünk, legyőzhetetlenek vagyunk”, zárta gondolatait Simicskó az idézettel.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő elsőként megköszönte a Honvédelmi Sportszövetségnek, hogy a királynék városába hozták a rendezvényt, Veszprémbe, ami egy sportos város. Ovádi bízik abban, hogy a fiatalok jól érezték magukat a megmérettetésen, és tovább viszik az élményt.

Hegedűs Barbara alpolgármester is köszöntötte a versenyző diákokat. Úgy fogalmazott, azon kívül, hogy a rendezvény felhívja a figyelmet a katonai pálya fontosságára, ahhoz is hozzásegíti a diákokat, hogy elsajátítsák azokat az erényeket, amelyekkel jár ez a pálya. Bajtársiasság, küzdeni akarás, kitartás, és az egy célért való küzdés. Hegedűs Barbara sok sikert kívánt a fiataloknak, majd felhívta a figyelmüket, Veszprém városa bízik bennük, számít rájuk.

A rendezvényen a következő intézmények tanulói vettek részt:

  • Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola
  • Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola
  • Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Ami
  • Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola
  • Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
  • Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola
  • Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
  • Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola  
  • Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
  • Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola
Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   2024. július 14. 11:29 Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot Laczkó Dezső Múzeum Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott a Laczkó Dezső Múzeumot 2019 óta irányító Péterváry-Szanyi Brigittának. A régi-új igazgató pénteken sajtótájékoztatón értékelte az intézmény helyzetét. 2024. július 13. 21:41 Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Július 11. különleges nap volt a Sobri Jóska Élményparkban, hiszen egy napon ünneplték a helyszín születésnapját, valamint a Nagy Kaland Napját. A rendezvény igencsak jó hangulatúra sikeredett, a pecsétgyűjtő verseny, a kincsvadászat, a tutajhúzás, a hangszersimogató is remek alkalmat adott a kikapcsolódásra. Menet közben pedig maga Sobri Jóska is megérkezett… 2024. július 12. 15:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.