Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok

2024. április 24. 22:37
Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett.

Az országos versenysorozat veszprémi állomásán a fiatalok megmutatták, miként tudnak küzdeni a közös célért, a csapat egységért. Az ügyességi feladatok lehetőséget biztosítottak a fiataloknak, hogy kipróbáljanak olyan eszközöket is, amelyekkel normál esetben nem találkoznak iskolai keretek között.

A verseny ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult, a dobogós iskolák értékes sportutalványokat kaptak. A harmadik helyezett a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola lett, a dobogó második fokára a Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola csapata állhatott, míg a nyertes a Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata lett.

Az ünnepélyen beszédet mondott Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, aki örömmel számolt be arról, jól látszik, hogy van jövője a Magyar Honvédségnek, hiszen egyre nyitottabbak a fiatalok. A szóban forgó nap egy apró lépés a honvédség útja felé, de bízik abban, hogy erősödött bennük az érzés. A verseny egyik célja az volt tehát, hogy a katonaság minél vonzóbb legyen a fiataloknak, valamint az is, hogy a gyerekek megtanuljanak egy közös célért küzdeni. „Ha erősek vagyunk, akkor az izommal küzdünk, ha okosak, akkor ésszel, de ha a szívünkkel küzdünk, legyőzhetetlenek vagyunk”, zárta gondolatait Simicskó az idézettel.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő elsőként megköszönte a Honvédelmi Sportszövetségnek, hogy a királynék városába hozták a rendezvényt, Veszprémbe, ami egy sportos város. Ovádi bízik abban, hogy a fiatalok jól érezték magukat a megmérettetésen, és tovább viszik az élményt.

Hegedűs Barbara alpolgármester is köszöntötte a versenyző diákokat. Úgy fogalmazott, azon kívül, hogy a rendezvény felhívja a figyelmet a katonai pálya fontosságára, ahhoz is hozzásegíti a diákokat, hogy elsajátítsák azokat az erényeket, amelyekkel jár ez a pálya. Bajtársiasság, küzdeni akarás, kitartás, és az egy célért való küzdés. Hegedűs Barbara sok sikert kívánt a fiataloknak, majd felhívta a figyelmüket, Veszprém városa bízik bennük, számít rájuk.

A rendezvényen a következő intézmények tanulói vettek részt:

  • Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola
  • Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola
  • Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Ami
  • Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola
  • Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
  • Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola
  • Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
  • Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola  
  • Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
  • Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola
Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. 2024. május 22. 14:43 A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot Kedd délután Tündérkezek címmel nyílt kiállítása a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak az Agórában, az klub fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitotta meg. 2024. május 22. 17:37 Megnyílt a Bara-ház: esély a koraszülötteknek, remény a szülőknek Megnyílt a Bara-ház: esély a koraszülötteknek, remény a szülőknek „Az orvos és a gyógytornász is mesehős, (…) Lépésről lépésre mesét szőnek.” – Az alkalomra írt dal szövegében ezek a sorok is szerepeltek, amikor kedden délelőtt hivatalosan is megnyitott a Bara-ház Korai Fejlesztő Központ Veszprémben. 2024. május 21. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.