Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor?

2024. április 22. 15:51
Pár napja eltűnt a talapzatról a belváros egyik ikonikus szobra. Utánajártunk, hol lehet most a Fortuna-szobor és láthatják-e még valaha a veszprémiek?

Nem selejtezték le, nem is lopták el, egyszerűen csak felújítják a veszprémi belváros egyik legismertebb szobrát, azt a női alakot, ami az otthonául szolgáló Fortuna-udvarnak is a névadója.

A Polgármesteri Hivataltól kapott tájékoztatás szerint a szobor felújítását Mihály Gábor szobrászművész, a szobor eredeti alkotója végzi budapesti műhelyében, ahová a napokban elszállították az alkotást.

A munka során a szobrot megtisztítják, új patina- és viaszréteget is kap, néhány elemét pótolják, a szoborbelsőben pedig kicserélik a vízvezetéket.

Eközben Veszprémben a talapzatot is felújítják. Kitisztítják a medencét és az elfolyót, valamint új szűrőt is kap.

A munka határideje idén július 31., de valószínűleg előbb végeznek vele, a veszprémiek pedig visszakapják a szobrot immáron megtisztult, megszépült formájában.

vehir.hu
további cikkek
A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. ma 15:52 A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Hagyományteremtő céllal és a veszprémi polgári értékek mentén szervezte meg szerkesztőségünk az első VehírEst rendezvényt, amelynek vendége Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író, politikai véleményvezér volt. ma 12:00 Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.