Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A jövő generációja ültetett fákat egy élhetőbb bolygóért

2024. április 23. 15:09
A Valeo eAutomotive Hungary Kft. programjának keretében a cég képviselői hétfő délelőtt a kis óvodásokkal együtt ültettek fákat a Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda udvarán.

A Föld napja alkalmából világszerte különféle programokat szerveznek a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében. A veszprémi óvodákban nagy hagyománya van a jeles napnak, a Bóbita óvodában nyílt nap keretein belül több foglalkozással is várták a kicsiket és szülőket egyaránt.

A ,,méhek világa” volt a központi téma, amely során vendégül láttak méhészeket is az intézmény falain belül, akik a rovarok életéről és kemény munkájáról, a mézkészítés rejtelmeiről meséltek a gyerekeknek. Az edukációs programot kézművesfoglalkozás kísérte, ahol újrahasznosított anyagokból készítettek a gyerekek dekorációkat az óvoda falaira, például a méhecskék testét a csokitojásban található ajándék műanyag dobozkákból álmodták újra.

Ezután következett a kertészkedés, a VALEO biztosította hozzá a nyírfákat, amelyeket a kiscsoportosok lelkes közreműködésével és saját kis kerti szerszámaik segítségével ültettek el a Föld napjának és a közelgő Madarak és fák napjának tiszteletére.

A Bóbita Óvoda mellett három másik óvoda is részt vesz a programban - Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda, Cholnoky Jenő Lakótelepi Tagóvoda, Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda - hiszen mindegyik intézmény büszkén viseli az örökös ,,Zöld Óvoda” címet, és kiemelten fontosnak tartják a kisgyermekek környezettudatos nevelését is.

 „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” – szól a mondás is, amely a híres környezetvédelmi aktivistától, David Browertől származik.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. ma 15:52 A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Hagyományteremtő céllal és a veszprémi polgári értékek mentén szervezte meg szerkesztőségünk az első VehírEst rendezvényt, amelynek vendége Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író, politikai véleményvezér volt. ma 12:00 Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.