Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások

2024. április 22. 16:29
Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt.

Volt olyan veszprémi lakos, aki a liftből fordult vissza, hogy aláírhassa valamelyik Fidesz-KDNP-s jelöltnek az aláíróívét, más az autóból integetett a stand felé, hogy addig mindenképpen maradjanak ott, amíg nem parkol le és írja alá ő is az ajánlást.

Ez csak néhány olyan tapasztalat, ami azt bizonyítja, hogy a veszprémiek támogatják és kitartanak a mostani jobboldali városvezetés mellett, és azt szeretnék, ha a következő politikai ciklusban is a mostani irányvonalak mentén haladna előre a város. Ezt Porga Gyula mondta, aki a tizenkettő jelölttársával együtt hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatón a Városháza előtt, ahol ezután mindenki hivatalosan is leadta az összegyűlt aláírásokat a helyi választási bizottságnál. Amint a plénum ellenőrzi ezek hitelességét és rendben találja azt, jogilag is hivatalossá válik a jelöltségük.

Porga Gyula a sajtón keresztül is megköszönte a veszprémiek támogatását, úgy fogalmazott, hogy jó volt megtapasztalni a bíztatást és bizalmat, amit jól bizonyít az is, hogy alig néhány óra alatt minden jelölt összegyűjtötte a szükséges aláírás többszörösét is.

A limit egyébként a polgármesternél 300 érvényes aláírás, a képviselőknél pedig a körzetében élő választókorú lakosság 1%-a, ez körülbelül 30-40 ember.

Kérdésünkre a polgármester elmondta, hogy a korábbi kampányokhoz képest most még aktívabbak voltak a választók, ilyen gyorsan még sohasem sikerült összegyűjteni a támogatásokat.

A többi politikai szervezet esetében is érkeztek hírek az aláírásgyűjtésről. Az Adamecz-féle új veszprémi baloldal, az Együtt Veszprémért Egyesület szombat este szintén bejelentette, hogy tizenkét jelöltjük is megugrotta ezt és ők is összegyűjtötték a támogatásokat. Rajtuk kívül a Mi Hazánk Mozgalom is elkezdte az aláírások összegyűjtését tizenkét képviselő-, valamint egy polgármester-jelöltjüknek. A Kétfarkú Kutyapárt információink szerint pedig polgármestert nem, de képviselő-jelölteket állít Veszprémben, ők még gyűjtik a támogatói aláírásokat.

A baloldali pártok összefogása Hartmann Ferenccel az élükön még nem kommunikálta, hogy sikerült-e összegyűjteni a támogatásokat (Amennyiben ez változik, cikkünket frissítjük.)

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. ma 15:52 A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Hagyományteremtő céllal és a veszprémi polgári értékek mentén szervezte meg szerkesztőségünk az első VehírEst rendezvényt, amelynek vendége Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író, politikai véleményvezér volt. ma 12:00 Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.