Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A polgárok őreit díjazták

2024. április 21. 10:07
Szombaton délelőtt a Veszprém megyei Polgárőr Szövetség hagyományos küldöttgyűlésén több megyei és veszprémi elismerést is átadtak.

A Herenden tartott eseményen Veszprém város részéről Brányi Mária alpolgármester adta át Lampert Dezsőnek az Év polgárőre kitüntetést.

Lampert Dezső az általános iskolai tanulmányait Gyulafirátóton, középiskolai tanulmányait pedig Veszprémben végezte. Tanulmányai után hamarosan bevonult katonának az MH 87. Bakony Harci Helikopter Ezredhez, ahol leszerelését követően még további 6 évet közalkalmazottként dolgozott. A Honvédség után az Országos Mentőszolgálat következett, majd több mint 20 év értékesítőként eltöltött idő után érkezett meg jelenlegi munkájához: a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Műszaki Osztályán gépjármű ügyintéző.

Aktív tagja az Országos Polgárőr Szövetség motoros tagozatának, számtalan rendezvényt biztosítottak közös szolgálattal a Veszprémi Rendőrkapitányság rendőr motorosaival. Munkáját a Veszprémi Rendőrkapitányság két alkalommal Sárkányölő Szent György plakettel ismerte el.

Lampert Dezső több mint 10 éve tagja a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesületnek, ahol 2022 óta látja el az elnöki tevékenységeket. Aktív, agilis, segítőkész polgárőr, akinek szívügye a polgárőrség. Vezetői feladatát maximálisan ellátja. Veszprém város rendezvényein hol rendőrrel, hol önállóan rendszeresen részt vesz, szolgálatot teljesít. Szakmai tudása, rátermettsége, elkötelezettsége a polgárőr mozgalom iránt biztosítéka a további sikeres és eredményes munkavégzésnek. – állt a laudációban.

A küldöttgyűlésen a díj átadása után Mezei József, a polgárőr szövetség elnöke beszámolt a szervezet eddigi tevékenységéről, valamint Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese is köszöntötte a résztvevőket, és köszönetét, elismerését fejezte ki a polgárőrök áldozatos, segítőkész munkájáért.

A programon elismeréseket vehettek át azok a polgárőrök, akik hosszú ideje kiemelkedő szorgalommal látták el feladataikat. Anda György Sárkányölő Szent György-emlékplakettet adott át a közbiztonság érdekében végzett kiemelkedő, önzetlen tevékenységéért, illetve a rendőrség munkájának támogatásáért:

️Vörös Dezsőnek (Dudari Polgárőr Egyesület),
Mayer Szabolcsnak (Veszprémi Polgárőr Egyesület),
Szántó Zsuzsannának (Ajkai Polgárőr Egyesület),
Noszlopy Dezsőnek (Noszlopi Polgárőr Egyesület),
Pammer Zoltánnak (Pápai Polgárőr Egyesület),
Pálinkásné Hegedűs Szimonettának (Tési Polgárőr Egyesület),
Csécs Zoltánnak (Tapolcai Polgárőr Egyesület),
Szántó Krisztiánnak (Sümegi Polgárőr Egyesület).

Szabó Aladár Tamás polgárőrt pedig a Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatával díjazták.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. ma 15:52 A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Hagyományteremtő céllal és a veszprémi polgári értékek mentén szervezte meg szerkesztőségünk az első VehírEst rendezvényt, amelynek vendége Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író, politikai véleményvezér volt. ma 12:00 Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.