Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták.

2024. április 20. 9:00
Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül.

„A színház gyógyító ereje.” Ez az a szlogen, amivel már hetedik éve szervezi meg a Veszprémi Petőfi Színház a Lélektől Lélekig Fesztivált. Azt az eseményt, ahol a különböző színházi formátumokat felvonultatva társadalmilag érzékeny, olykor tabunak számító témákra irányítja rá a figyelmet.

Hogy pontosan idén mik ezek a témák, arról korábbi cikkünkben részletesen írtunk.

 

Kapcsolódó cikk
VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben!
2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja.

 

A péntek délutáni hivatalos megnyitón először Oberfrank Pál, a színház igazgatója köszöntötte az egybegyűlt tömeget a színház előtt.

Ő elmondta, hogy azt látja és hallja a visszajelzésekből, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy kinyissanak olyan érzékenyebb témákat, amiket lehet, hogy eddig az emberek eltemettek magukban, pedig szívesen beszélnének róla. Nem véletlen, hogy a csütörtöki nulladik napon is egy ilyen eőadást tűztek a színpadra a fesztivál keretében, Anat Gov Happy Ending című darabját, ami egy daganatos megbetegedés kálváriáját dolgozza fel.

A megnyitón a város képviseletében Csík Richárd, önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket. Ő úgy fogalmazott, Veszprém kulturális nívóját az olyan intézmények emelik a magasba, mint amilyen a színház is. Akik nem csak a kimagasló 2023-mas évben bizonyították, hogy Veszprémben a kultúra milyen magas minőségű, hanem akkor is kitartottak a közönség mellett, amikor például a pandémia miatt be kellett zárni a színház kapuit.

A megnyitóünnepségen beszédet mondott még Nagy Károly atya is, akit a színház lelki vezetőjeként konferált fel az igazgató. Ő a lélek egészségének fontosságáról beszélt és arról, ha a lelkünkkel gondolkodunk, akkor bármilyen nehézségen túljuthatunk az életünk során.

Ezután a fesztivál összművészeti programokkal vette kezdetét, ahol felléptek a Veszprémi Petőfi Színház színművészei mellett a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió és a Veszprém Cheerleaders tagjai, a Petőfi Akadémia növendékeivel együtt.

VII. Lélektől Lélekig Fesztivál programjai szombaton és vasárnap is folytatódnak.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25 ''...és kívánok még nagyon sok boldog nőnapot!'' ''...és kívánok még nagyon sok boldog nőnapot!'' Zenés műsorral kedveskedett a Veszprémi Petőfi Színház a hölgyekből álló közönségének. 2024. március 9. 18:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.