Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság

2024. április 16. 13:56
Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről.

Pálinkás elmondta: a munkacsoport ülésein személyes életterek szerint csoportosítva dolgozzák fel a bűnmegelőzés, az áldozattá válás elkerülésének módjait. Legutóbb az online térben elkövetett egyre több csalás került a fókuszba. A megbeszélésen a koncepcióba építhető gondolatok mellett kibontakozott egy aktívabb cselekvési lehetőség is: az októberi cyber weekhez kapcsolódva olyan rendezvényeket szerveznének, mint amilyeneket például a közlekedés kapcsán az autómentes napon. Ehhez a programsorozathoz az olyan partner szervezetek, mint a digitális tudásközpont vagy az áldozatsegítő központ is a maga eszközeikkel csatlakoznának. 

A következő hónapokban az otthonunkban és az azon kívül – utcán, közlekedési eszközökön, munkahelyen – ránk leselkedő veszélyekről és azok megelőzéséről egyeztetnek majd a munkacsoport állandó tagjai és a témakörök szerint meghívott szakértők. Az elkészült koncepciót a tervek szerint szeptemberben terjesztik a közgyűlés elé.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. ma 15:52 A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Hagyományteremtő céllal és a veszprémi polgári értékek mentén szervezte meg szerkesztőségünk az első VehírEst rendezvényt, amelynek vendége Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író, politikai véleményvezér volt. ma 12:00 Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.